All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of sucrose on the shelf-life of curd cheese in the ordinary and carbon dioxide atmosphere at 8°C

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873044" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873044 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv sacharózy na údržnost tvarohu při 8 °C v běžné atmosféře a atmosféře oxidu uhličitého

  • Original language description

    Sacharóza je významná hygroskopická látka a hygroskopicita je důležitá vlastnost při ochraně potravin s vysokou hodnotou vodní aktivity. Pokles vodní aktivity chrání potravinu před fyzikálně-chemickými, enzymatickými a mikrobiálními nežádoucími změnami.Modifikovaná atmosféra potravin brání rozvoji mikroorganismů. Tato práce zjišťuje vliv sacharózy (5 a 15 %) na vodní aktivitu, sušinu a pH a vliv atmosféry oxidu uhličitého na sacharózu v průběhu 17 dnů skladování. Výsledky práce naznačují, že atmosféraoxidu uhličitého snižuje vliv sacharózy na vodní aktivitu. Tato atmosféra také významně snižuje sušinu. Sacharóza podstatně ovlivňuje vodní aktivitu. Přídavek 5 % cukru snižuje hodnotu vodní aktivity z 0,999 na 0,962. Avšak v průběhu skladování vodní aktivita vysoce stoupá až na 0,993. Přídavek 15 % sacharózy snižuje vodní aktivitu z 0,999 na 0,980. Vliv sacharózy na sušinu je největší v běžné atmosféře a s přídavkem 5 % sacharózy, kdy sušina klesá z 27,98 % na 38,90 %. Hodnoty pH jsou n

  • Czech name

    Vliv sacharózy na údržnost tvarohu při 8 °C v běžné atmosféře a atmosféře oxidu uhličitého

  • Czech description

    Sacharóza je významná hygroskopická látka a hygroskopicita je důležitá vlastnost při ochraně potravin s vysokou hodnotou vodní aktivity. Pokles vodní aktivity chrání potravinu před fyzikálně-chemickými, enzymatickými a mikrobiálními nežádoucími změnami.Modifikovaná atmosféra potravin brání rozvoji mikroorganismů. Tato práce zjišťuje vliv sacharózy (5 a 15 %) na vodní aktivitu, sušinu a pH a vliv atmosféry oxidu uhličitého na sacharózu v průběhu 17 dnů skladování. Výsledky práce naznačují, že atmosféraoxidu uhličitého snižuje vliv sacharózy na vodní aktivitu. Tato atmosféra také významně snižuje sušinu. Sacharóza podstatně ovlivňuje vodní aktivitu. Přídavek 5 % cukru snižuje hodnotu vodní aktivity z 0,999 na 0,962. Avšak v průběhu skladování vodní aktivita vysoce stoupá až na 0,993. Přídavek 15 % sacharózy snižuje vodní aktivitu z 0,999 na 0,980. Vliv sacharózy na sušinu je největší v běžné atmosféře a s přídavkem 5 % sacharózy, kdy sušina klesá z 27,98 % na 38,90 %. Hodnoty pH jsou n

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XVI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí Sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-670-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    13-15

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 28, 2014

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article