All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of MAP on selected parameters of bread

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871324" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871324 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv MAP na vybrané parametry chlebu

  • Original language description

    Balení je důležitým bariérovým prvkem při balení potravin. Jejím cílem je, aby potravina byla v izolovaném prostředí při zachování optimálního prostředí pro potravinu. Ale i v tomto uzavřeném systému probíhají reakce, které mají vliv na potraviny. Tyto změny jsou významné u potravin s krátkou trvanlivostí, které jsou vhodným živiným prostředím pro mikroorganismy.Cílem studie bylo zkoumat vliv modifikované atmosféry na omezení rozvoje mikroorganismů ve vzorku pšenično-žitného chlébu a tmavého chlébu, zatímto účelem byla také sledována změna vodní aktivity a obsahu sušiny v kůrce a střídce spojené s vyrovnávací vlhkosti v materiálu v uzavřeném prostředí. Chléb byl zabalen do běžné atmosféry, atmosféry s oxidem uhličitým a atmosféry s dusíkem a uložen vprostředí o teplotě 10 a 20° C. Vzorky byly pozorovány dvakrát týdně po dobu 25 dnů, u vzorků bylo sledováno zaplísnění, vodní aktivita a sušina. Na vzorcích byly pozorovány charakteristické plísně vyskytující se u chleba.

  • Czech name

    Vliv MAP na vybrané parametry chlebu

  • Czech description

    Balení je důležitým bariérovým prvkem při balení potravin. Jejím cílem je, aby potravina byla v izolovaném prostředí při zachování optimálního prostředí pro potravinu. Ale i v tomto uzavřeném systému probíhají reakce, které mají vliv na potraviny. Tyto změny jsou významné u potravin s krátkou trvanlivostí, které jsou vhodným živiným prostředím pro mikroorganismy.Cílem studie bylo zkoumat vliv modifikované atmosféry na omezení rozvoje mikroorganismů ve vzorku pšenično-žitného chlébu a tmavého chlébu, zatímto účelem byla také sledována změna vodní aktivity a obsahu sušiny v kůrce a střídce spojené s vyrovnávací vlhkosti v materiálu v uzavřeném prostředí. Chléb byl zabalen do běžné atmosféry, atmosféry s oxidem uhličitým a atmosféry s dusíkem a uložen vprostředí o teplotě 10 a 20° C. Vzorky byly pozorovány dvakrát týdně po dobu 25 dnů, u vzorků bylo sledováno zaplísnění, vodní aktivita a sušina. Na vzorcích byly pozorovány charakteristické plísně vyskytující se u chleba.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XIV. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-612-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    40-42

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    May 29, 2012

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article