Effect of MAP on selected parameters of bread
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871324" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871324 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv MAP na vybrané parametry chlebu
Original language description
Balení je důležitým bariérovým prvkem při balení potravin. Jejím cílem je, aby potravina byla v izolovaném prostředí při zachování optimálního prostředí pro potravinu. Ale i v tomto uzavřeném systému probíhají reakce, které mají vliv na potraviny. Tyto změny jsou významné u potravin s krátkou trvanlivostí, které jsou vhodným živiným prostředím pro mikroorganismy.Cílem studie bylo zkoumat vliv modifikované atmosféry na omezení rozvoje mikroorganismů ve vzorku pšenično-žitného chlébu a tmavého chlébu, zatímto účelem byla také sledována změna vodní aktivity a obsahu sušiny v kůrce a střídce spojené s vyrovnávací vlhkosti v materiálu v uzavřeném prostředí. Chléb byl zabalen do běžné atmosféry, atmosféry s oxidem uhličitým a atmosféry s dusíkem a uložen vprostředí o teplotě 10 a 20° C. Vzorky byly pozorovány dvakrát týdně po dobu 25 dnů, u vzorků bylo sledováno zaplísnění, vodní aktivita a sušina. Na vzorcích byly pozorovány charakteristické plísně vyskytující se u chleba.
Czech name
Vliv MAP na vybrané parametry chlebu
Czech description
Balení je důležitým bariérovým prvkem při balení potravin. Jejím cílem je, aby potravina byla v izolovaném prostředí při zachování optimálního prostředí pro potravinu. Ale i v tomto uzavřeném systému probíhají reakce, které mají vliv na potraviny. Tyto změny jsou významné u potravin s krátkou trvanlivostí, které jsou vhodným živiným prostředím pro mikroorganismy.Cílem studie bylo zkoumat vliv modifikované atmosféry na omezení rozvoje mikroorganismů ve vzorku pšenično-žitného chlébu a tmavého chlébu, zatímto účelem byla také sledována změna vodní aktivity a obsahu sušiny v kůrce a střídce spojené s vyrovnávací vlhkosti v materiálu v uzavřeném prostředí. Chléb byl zabalen do běžné atmosféry, atmosféry s oxidem uhličitým a atmosféry s dusíkem a uložen vprostředí o teplotě 10 a 20° C. Vzorky byly pozorovány dvakrát týdně po dobu 25 dnů, u vzorků bylo sledováno zaplísnění, vodní aktivita a sušina. Na vzorcích byly pozorovány charakteristické plísně vyskytující se u chleba.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XIV. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-612-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
40-42
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 29, 2012
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—