The microscopic methods in analysis of meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872301" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872301 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků
Original language description
Mikroskopické metody se používají k průkazu jednotlivých součástí masa a masných výrobků morfologická kritéria společně s dalšími technikami pro získání kontrastu v obraze - fyzikálními (např. polarizační mikroskopie), chemickými (barvicí metody) a jejich kombinacemi. Při studiu zpracovaných masných výrobků, jsou vhodné histochemické metody s cílem je identifikace a lokalizace chemických látek v buňkách a tkáních histologického řezu. Pro lokalizaci látek s antigenními vlastnostmi v potravinách (specifické proteiny) se používají metody imunohistochemické. Mikroskopický obraz lze převést na číselná data, která dovolují statistické zpracování. Mikroskopické metody lze použít pro vyšetření různých druhů masných výrobků, co se týká použitých surovin i technologie. Umožňují stanovit jednotlivé součásti potravin a hodnotit jejich přítomnost a množství s ohledem na možnosti falšování potravin.
Czech name
Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků
Czech description
Mikroskopické metody se používají k průkazu jednotlivých součástí masa a masných výrobků morfologická kritéria společně s dalšími technikami pro získání kontrastu v obraze - fyzikálními (např. polarizační mikroskopie), chemickými (barvicí metody) a jejich kombinacemi. Při studiu zpracovaných masných výrobků, jsou vhodné histochemické metody s cílem je identifikace a lokalizace chemických látek v buňkách a tkáních histologického řezu. Pro lokalizaci látek s antigenními vlastnostmi v potravinách (specifické proteiny) se používají metody imunohistochemické. Mikroskopický obraz lze převést na číselná data, která dovolují statistické zpracování. Mikroskopické metody lze použít pro vyšetření různých druhů masných výrobků, co se týká použitých surovin i technologie. Umožňují stanovit jednotlivé součásti potravin a hodnotit jejich přítomnost a množství s ohledem na možnosti falšování potravin.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-7305-666-7
Number of pages
133
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
UT code for WoS book
—