All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The microscopic methods in analysis of meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872301" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872301 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků

  • Original language description

    Mikroskopické metody se používají k průkazu jednotlivých součástí masa a masných výrobků morfologická kritéria společně s dalšími technikami pro získání kontrastu v obraze - fyzikálními (např. polarizační mikroskopie), chemickými (barvicí metody) a jejich kombinacemi. Při studiu zpracovaných masných výrobků, jsou vhodné histochemické metody s cílem je identifikace a lokalizace chemických látek v buňkách a tkáních histologického řezu. Pro lokalizaci látek s antigenními vlastnostmi v potravinách (specifické proteiny) se používají metody imunohistochemické. Mikroskopický obraz lze převést na číselná data, která dovolují statistické zpracování. Mikroskopické metody lze použít pro vyšetření různých druhů masných výrobků, co se týká použitých surovin i technologie. Umožňují stanovit jednotlivé součásti potravin a hodnotit jejich přítomnost a množství s ohledem na možnosti falšování potravin.

  • Czech name

    Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků

  • Czech description

    Mikroskopické metody se používají k průkazu jednotlivých součástí masa a masných výrobků morfologická kritéria společně s dalšími technikami pro získání kontrastu v obraze - fyzikálními (např. polarizační mikroskopie), chemickými (barvicí metody) a jejich kombinacemi. Při studiu zpracovaných masných výrobků, jsou vhodné histochemické metody s cílem je identifikace a lokalizace chemických látek v buňkách a tkáních histologického řezu. Pro lokalizaci látek s antigenními vlastnostmi v potravinách (specifické proteiny) se používají metody imunohistochemické. Mikroskopický obraz lze převést na číselná data, která dovolují statistické zpracování. Mikroskopické metody lze použít pro vyšetření různých druhů masných výrobků, co se týká použitých surovin i technologie. Umožňují stanovit jednotlivé součásti potravin a hodnotit jejich přítomnost a množství s ohledem na možnosti falšování potravin.

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-7305-666-7

  • Number of pages

    133

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • UT code for WoS book