All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of Fat in Selected Meat Products by Image Analysis Method

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002863" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002863 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu

  • Original language description

    Práce je zaměřena na stanovení obsahu tuku u vybraných trvanlivých masných výrobků pomocí obrazové analýzy aplikované na mikroskopicky zpracované vzorky. Zjištěné výsledky byly porovnány s hodnotami získanými akreditovanou laboratoří, kde byly vzorky vyšetřeny běžnou chemickou metodou. Jak vyplývá z výsledků, analýzu obrazu lze použít k orientačnímu, ale poměrně rychlému stanovení správnosti výrobního postupu masných výrobků. Další možností použití je ověření množství a kvality výrobních surovin.

  • Czech name

    Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu

  • Czech description

    Práce je zaměřena na stanovení obsahu tuku u vybraných trvanlivých masných výrobků pomocí obrazové analýzy aplikované na mikroskopicky zpracované vzorky. Zjištěné výsledky byly porovnány s hodnotami získanými akreditovanou laboratoří, kde byly vzorky vyšetřeny běžnou chemickou metodou. Jak vyplývá z výsledků, analýzu obrazu lze použít k orientačnímu, ale poměrně rychlému stanovení správnosti výrobního postupu masných výrobků. Další možností použití je ověření množství a kvality výrobních surovin.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín : Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie

  • ISBN

    978-80-552-0350-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article