Qualitative and Quantitative determination of anthocyanins in kernels of purple and blue coloured wheat cultivars
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872348" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872348 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalitativní a kvantitativní stanovení anthokyanů v kultivarech pšenice s modrým a purpurovým zrnem
Original language description
Cílem práce bylo stanovení a identifikace anthokyanů v pšenicích s modrým a purpurovým zrnem. Pro extrakci anthokyanů byl použit roztok ethanolu a kyseliny mravenčí. Stanovení anthokyanů bylo provedeno pomocí HPLC. Pšenice s modrým zrnem obsahovala 8,3 mg/kg a pšenice s purpurovým zrnem 12,3 mg/kg anthokyanů. V pšenicích s modrým zrnem byli identifikováni delphinidin 3-glukosid, delphinidin 3-rutinosid, kyanidin 3-glukosid, kyanidin 3-rutinosid a peonidin 3-rutinosid. Pšenice s purpurovým zrnem obsahovala zejména kyanidin 3-glukosid, pelargonidin 3-glukosid, peonidin 3-glukosid a peonidin 3-rutinosid.
Czech name
Kvalitativní a kvantitativní stanovení anthokyanů v kultivarech pšenice s modrým a purpurovým zrnem
Czech description
Cílem práce bylo stanovení a identifikace anthokyanů v pšenicích s modrým a purpurovým zrnem. Pro extrakci anthokyanů byl použit roztok ethanolu a kyseliny mravenčí. Stanovení anthokyanů bylo provedeno pomocí HPLC. Pšenice s modrým zrnem obsahovala 8,3 mg/kg a pšenice s purpurovým zrnem 12,3 mg/kg anthokyanů. V pšenicích s modrým zrnem byli identifikováni delphinidin 3-glukosid, delphinidin 3-rutinosid, kyanidin 3-glukosid, kyanidin 3-rutinosid a peonidin 3-rutinosid. Pšenice s purpurovým zrnem obsahovala zejména kyanidin 3-glukosid, pelargonidin 3-glukosid, peonidin 3-glukosid a peonidin 3-rutinosid.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Volume of the periodical
7
Issue of the periodical within the volume
March
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
4
Pages from-to
145-148
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—