All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Detection of psycrotrophic lactobacilli and occurrence of Lactobacillus curvatus and Lactobacillus sakei in the samples of pork meat and cooked ham

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872910" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872910 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Detekce psychrotrofních laktobacilů a výskyt Lactobacillus curvatus a Lactobacillus sakei ve vzorcích vepřového masa a šunky

  • Original language description

    Cílem této studie byla detekce psychrotrofních laktobacilů, sledování výskytu Lactobacillus curvatus a Lactobacillus sakei v syrovém vepřovém mase a vepřové šunce, a dále porovnat výsledky identifikace bakterií metodami hmotnostní spektrometrie MALDI-TOFs rodově a druhově specifickou polymerázovou řetězovou reakcí (PCR). Vzorky (n = 23) pocházely od jednoho producenta v České republice. Kataláza a oxidáza negativní izoláty vykultivované na MRS agaru byly identifikovány metodami MALDI-TOF MS a rodově adruhově specifickou PCR. Laktobacily byly detekovány u všech analyzovaných vzorků. Ze 120 suspektních izolátů bylo oběma metodami potvrzeno jako Lactobacillus spp. 40 kmenů (33 %). Výsledky druhové identifikace byly oběma metodami shodné. Lactobacillus curvatus byl detekován v 1 vzorku syrového vepřového masa (4 %) a v 6 vzorcích vepřové šunky (26 %). Lactobacillus sakei byl detekován v 6 vzorcích syrového vepřového masa (26 %) a v 13 vzorcích vepřové šunky (57 %).

  • Czech name

    Detekce psychrotrofních laktobacilů a výskyt Lactobacillus curvatus a Lactobacillus sakei ve vzorcích vepřového masa a šunky

  • Czech description

    Cílem této studie byla detekce psychrotrofních laktobacilů, sledování výskytu Lactobacillus curvatus a Lactobacillus sakei v syrovém vepřovém mase a vepřové šunce, a dále porovnat výsledky identifikace bakterií metodami hmotnostní spektrometrie MALDI-TOFs rodově a druhově specifickou polymerázovou řetězovou reakcí (PCR). Vzorky (n = 23) pocházely od jednoho producenta v České republice. Kataláza a oxidáza negativní izoláty vykultivované na MRS agaru byly identifikovány metodami MALDI-TOF MS a rodově adruhově specifickou PCR. Laktobacily byly detekovány u všech analyzovaných vzorků. Ze 120 suspektních izolátů bylo oběma metodami potvrzeno jako Lactobacillus spp. 40 kmenů (33 %). Výsledky druhové identifikace byly oběma metodami shodné. Lactobacillus curvatus byl detekován v 1 vzorku syrového vepřového masa (4 %) a v 6 vzorcích vepřové šunky (26 %). Lactobacillus sakei byl detekován v 6 vzorcích syrového vepřového masa (26 %) a v 13 vzorcích vepřové šunky (57 %).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    25

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    42-45

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database