Microbiological quality of milk from milk vending machines of South Moravian
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872979" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872979 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologická kvalita mléka z jihomoravských mléčných automatů
Original language description
Studie se zabývala mikrobiologickou kvalitou syrového mléka prodávaného prostřednictvím mléčných automatů na území Jihomoravského kraje. Celkem bylo odebráno 29 vzorků mléka z 9 mléčných automatů pocházejících z 6 farem v Jihomoravském kraji. Mléko byloodebráno do sterilních vzorkovnic a následně analyzováno na přítomnost vybraných indikátorových skupin mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů (CPM), baktérie čeledi Enterobacteriaceae, enterokoky, Escherichia coli a na baktérie patogenní: Staphylococcus aureus, Salmonella spp., Campylobacter spp. a Listeria monocytogenes. Mezi jednotlivými farmami byly zaznamenány značné rozdíly v mikrobiologické kvalitě syrového mléka. Především detekce patogenních mikroorganismů byla na některých farmách zaznamenána opakovaně. Na základě našich výsledků jsme zjistili, že počty CPM byly zjištěny v rozmezí 8,1.103 až 2,4.105 CFU/ml, baktérie čeledi Enterobacteriaceae 1,0.101-9,0.103 CFU/ml, enterokoky 1,3.101-3,6.102 CFU/ml. Přítomnost Escherichia
Czech name
Mikrobiologická kvalita mléka z jihomoravských mléčných automatů
Czech description
Studie se zabývala mikrobiologickou kvalitou syrového mléka prodávaného prostřednictvím mléčných automatů na území Jihomoravského kraje. Celkem bylo odebráno 29 vzorků mléka z 9 mléčných automatů pocházejících z 6 farem v Jihomoravském kraji. Mléko byloodebráno do sterilních vzorkovnic a následně analyzováno na přítomnost vybraných indikátorových skupin mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů (CPM), baktérie čeledi Enterobacteriaceae, enterokoky, Escherichia coli a na baktérie patogenní: Staphylococcus aureus, Salmonella spp., Campylobacter spp. a Listeria monocytogenes. Mezi jednotlivými farmami byly zaznamenány značné rozdíly v mikrobiologické kvalitě syrového mléka. Především detekce patogenních mikroorganismů byla na některých farmách zaznamenána opakovaně. Na základě našich výsledků jsme zjistili, že počty CPM byly zjištěny v rozmezí 8,1.103 až 2,4.105 CFU/ml, baktérie čeledi Enterobacteriaceae 1,0.101-9,0.103 CFU/ml, enterokoky 1,3.101-3,6.102 CFU/ml. Přítomnost Escherichia
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Determination of parameters for legislative assessing of the quality and safety of raw milk from cows, sheep and goats</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV
ISBN
978-80-7305-729-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
69-72
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 15, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—