Current trends in poultry nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873096" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873096 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Současné trendy ve výživě drůbeže
Original language description
Chov drůbeže je jednou z nejvýznamnějších oblastí v rámci zemědělské výroby. Cílem chovu drůbeže je produkce nutričně vysoce hodnotných a zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišné provenience. Hlavní zásady výživy drůbeže jsou dnes uspokojivě vyřešeny. Přesto existuje řada problémů, které je nutné řešit a dá se reálně předpokládat, že s další intenzifikací chovů drůbeže vyvstanou problémy nové. Je nutné i nadále vyvíjet takové optimalizační programy pro tvorbu krmných směsí, které by co nejvícerespektovaly energetické a živinové potřeby daného druhu, kategorie, typu a výše produkce, při respektování podmínek jednotlivých chovů drůbeže. V rámci výživy je do budoucna nutné zaměřit větší pozornost nejen na kvantitu produkce, ale především na zvyšování kvality drůbežích produktů.
Czech name
Současné trendy ve výživě drůbeže
Czech description
Chov drůbeže je jednou z nejvýznamnějších oblastí v rámci zemědělské výroby. Cílem chovu drůbeže je produkce nutričně vysoce hodnotných a zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišné provenience. Hlavní zásady výživy drůbeže jsou dnes uspokojivě vyřešeny. Přesto existuje řada problémů, které je nutné řešit a dá se reálně předpokládat, že s další intenzifikací chovů drůbeže vyvstanou problémy nové. Je nutné i nadále vyvíjet takové optimalizační programy pro tvorbu krmných směsí, které by co nejvícerespektovaly energetické a živinové potřeby daného druhu, kategorie, typu a výše produkce, při respektování podmínek jednotlivých chovů drůbeže. V rámci výživy je do budoucna nutné zaměřit větší pozornost nejen na kvantitu produkce, ale především na zvyšování kvality drůbežích produktů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI.
ISBN
978-80-8077-408-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
42-45
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
Košice
Event date
Sep 2, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—