All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutritional value of sea-buckthorn products (Hippophae rhamnoides) and their possible use in animal nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873098" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873098 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nutriční hodnota rakytníkových produktů (Hippophae rhamnoides) a jejich možné využití ve výživě zvířat

  • Original language description

    Cílem této studie bylo zjistit vliv rakytníkových výlisků, které byly přidány do krmné směsi pro užitkové nosnice. Byl sledován jeho účinek na intenzitu zbarvení vaječného žloutku. V 1 kg rakytníkových výlisků bylo obsaženo 208,4 g dusíkatých látek, 169,2 g tuku, 171,3 g vlákniny, 430,1 g bezdusíkatých látek výtažkových a 21,1 g popela. Brutto energie byla 23,9 MJ/kg výlisků. Do studie byly zařazeny 4 skupiny užitkových nosnic. Jedna skupina byla skupina kontrolní a 3 skupiny byly skupiny pokusné (krmnésměsi byly obohaceny o 2 %, 5 % a 10 % rakytníkových výlisků). Délka trvání pokusu byla 4 týdny. Každý týden bylo od všech skupin zařazených do studie odebráno po 40-ti vejcích. Výsledky ukázaly, že obohacení krmných směsí pro užitkové nosnice o rakytníkové výlisky významně zvýšilo intenzitu zbarvení vaječného žloutku u pokusných skupin nosnic.

  • Czech name

    Nutriční hodnota rakytníkových produktů (Hippophae rhamnoides) a jejich možné využití ve výživě zvířat

  • Czech description

    Cílem této studie bylo zjistit vliv rakytníkových výlisků, které byly přidány do krmné směsi pro užitkové nosnice. Byl sledován jeho účinek na intenzitu zbarvení vaječného žloutku. V 1 kg rakytníkových výlisků bylo obsaženo 208,4 g dusíkatých látek, 169,2 g tuku, 171,3 g vlákniny, 430,1 g bezdusíkatých látek výtažkových a 21,1 g popela. Brutto energie byla 23,9 MJ/kg výlisků. Do studie byly zařazeny 4 skupiny užitkových nosnic. Jedna skupina byla skupina kontrolní a 3 skupiny byly skupiny pokusné (krmnésměsi byly obohaceny o 2 %, 5 % a 10 % rakytníkových výlisků). Délka trvání pokusu byla 4 týdny. Každý týden bylo od všech skupin zařazených do studie odebráno po 40-ti vejcích. Výsledky ukázaly, že obohacení krmných směsí pro užitkové nosnice o rakytníkové výlisky významně zvýšilo intenzitu zbarvení vaječného žloutku u pokusných skupin nosnic.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI.

  • ISBN

    978-80-8077-408-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    "75?78"

  • Publisher name

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    Sep 2, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article