Nutritional value of sea-buckthorn products (Hippophae rhamnoides) and their possible use in animal nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873098" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873098 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční hodnota rakytníkových produktů (Hippophae rhamnoides) a jejich možné využití ve výživě zvířat
Original language description
Cílem této studie bylo zjistit vliv rakytníkových výlisků, které byly přidány do krmné směsi pro užitkové nosnice. Byl sledován jeho účinek na intenzitu zbarvení vaječného žloutku. V 1 kg rakytníkových výlisků bylo obsaženo 208,4 g dusíkatých látek, 169,2 g tuku, 171,3 g vlákniny, 430,1 g bezdusíkatých látek výtažkových a 21,1 g popela. Brutto energie byla 23,9 MJ/kg výlisků. Do studie byly zařazeny 4 skupiny užitkových nosnic. Jedna skupina byla skupina kontrolní a 3 skupiny byly skupiny pokusné (krmnésměsi byly obohaceny o 2 %, 5 % a 10 % rakytníkových výlisků). Délka trvání pokusu byla 4 týdny. Každý týden bylo od všech skupin zařazených do studie odebráno po 40-ti vejcích. Výsledky ukázaly, že obohacení krmných směsí pro užitkové nosnice o rakytníkové výlisky významně zvýšilo intenzitu zbarvení vaječného žloutku u pokusných skupin nosnic.
Czech name
Nutriční hodnota rakytníkových produktů (Hippophae rhamnoides) a jejich možné využití ve výživě zvířat
Czech description
Cílem této studie bylo zjistit vliv rakytníkových výlisků, které byly přidány do krmné směsi pro užitkové nosnice. Byl sledován jeho účinek na intenzitu zbarvení vaječného žloutku. V 1 kg rakytníkových výlisků bylo obsaženo 208,4 g dusíkatých látek, 169,2 g tuku, 171,3 g vlákniny, 430,1 g bezdusíkatých látek výtažkových a 21,1 g popela. Brutto energie byla 23,9 MJ/kg výlisků. Do studie byly zařazeny 4 skupiny užitkových nosnic. Jedna skupina byla skupina kontrolní a 3 skupiny byly skupiny pokusné (krmnésměsi byly obohaceny o 2 %, 5 % a 10 % rakytníkových výlisků). Délka trvání pokusu byla 4 týdny. Každý týden bylo od všech skupin zařazených do studie odebráno po 40-ti vejcích. Výsledky ukázaly, že obohacení krmných směsí pro užitkové nosnice o rakytníkové výlisky významně zvýšilo intenzitu zbarvení vaječného žloutku u pokusných skupin nosnic.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI.
ISBN
978-80-8077-408-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
"75?78"
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
Košice
Event date
Sep 2, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—