Evaluation of colour of pork meat 45 minutes and 24 hours after slaughter
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873735" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873735 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení barvy vepřového masa 45 minut a 24 hodin po poražení
Original language description
Cílem práce bylo hodnocení barvy a hodnoty pH šesti svalů vepřového masa (m. semimembranosus, m. adductor, m. biceps femoris, m. supraspinatus, m. longissimus dorsi a m. semitendinosus). Barva (v systému CIE L*a*b*) a hodnota pH byly měřeny 45 minut a 24hodin po poražení. Světlost L* a podíl žluté barvy b* byly u všech svalů vyšší po 24 hodinách po poražení v porovnání s hodnotami 45 minut po poražení. Při hodnocení parametru a* byly zjištěny rozdílnosti mezi jednotlivými svaly.
Czech name
Hodnocení barvy vepřového masa 45 minut a 24 hodin po poražení
Czech description
Cílem práce bylo hodnocení barvy a hodnoty pH šesti svalů vepřového masa (m. semimembranosus, m. adductor, m. biceps femoris, m. supraspinatus, m. longissimus dorsi a m. semitendinosus). Barva (v systému CIE L*a*b*) a hodnota pH byly měřeny 45 minut a 24hodin po poražení. Světlost L* a podíl žluté barvy b* byly u všech svalů vyšší po 24 hodinách po poražení v porovnání s hodnotami 45 minut po poražení. Při hodnocení parametru a* byly zjištěny rozdílnosti mezi jednotlivými svaly.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
24-26
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—