All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Monitoring the Impact of Storage Conditions on Growth of Yersinia enterocolitica in Pasteurized Goat's Milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873738" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873738 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování vlivu skladovacích podmínek na růst Yersinia enterocolitica v pasterovaném kozím mléce

  • Original language description

    Cílem studie bylo sledování růstu Yersinia enterocolitica v pasterovaném kozím mléce při teplotě 8 a 24 oC. Počet Y. enterocolitica byl stanoven plotnovou metodou na SSDC a CIN agaru (30 oC, 48 hodin). Pasterované kozí mléko je vhodným médiem pro růst Y.enterocolitica při obou skladovacích teplotách, dosažené maximální počty se lišily pouze minimálně. Počáteční koncentrace inokula neměla na intenzitu pomnožení zásadní vliv. Minimální infekční dávky bylo dosaženo při 8 oC a výchozí koncentraci 101 KTJDOT OPERATOR  ml-1 po necelých 4 dnech skladování, při výchozí koncentraci 103 KTJDOT OPERATOR  ml-1 během 48 hodin. Při teplotě 24 oC byla minimální infekční dávka dosažena vždy do 24 hodin. Pro zajištění bezpečnosti pasterovaného mléka je velmi důležitézabránit sekundární kontaminaci mléka po tepelném ošetření.

  • Czech name

    Sledování vlivu skladovacích podmínek na růst Yersinia enterocolitica v pasterovaném kozím mléce

  • Czech description

    Cílem studie bylo sledování růstu Yersinia enterocolitica v pasterovaném kozím mléce při teplotě 8 a 24 oC. Počet Y. enterocolitica byl stanoven plotnovou metodou na SSDC a CIN agaru (30 oC, 48 hodin). Pasterované kozí mléko je vhodným médiem pro růst Y.enterocolitica při obou skladovacích teplotách, dosažené maximální počty se lišily pouze minimálně. Počáteční koncentrace inokula neměla na intenzitu pomnožení zásadní vliv. Minimální infekční dávky bylo dosaženo při 8 oC a výchozí koncentraci 101 KTJDOT OPERATOR  ml-1 po necelých 4 dnech skladování, při výchozí koncentraci 103 KTJDOT OPERATOR  ml-1 během 48 hodin. Při teplotě 24 oC byla minimální infekční dávka dosažena vždy do 24 hodin. Pro zajištění bezpečnosti pasterovaného mléka je velmi důležitézabránit sekundární kontaminaci mléka po tepelném ošetření.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-762-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    87-91

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 14, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article