All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment of Growth of Yersinia enterocolitica in Pasteurized Cow's and Goat's Milk Depending on Storage Conditions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873736" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873736 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení růstu Yersinia enterocolitica v pasterovaném kravském a kozím mléce v závislosti na skladovacích podmínkách

  • Original language description

    Cílem uvedené studie bylo sledování růstu Yersinia enterocolitica (biovar 4, serovar O:3) v pasterovaném kravském a kozím mléce při teplotě 8 a 24 oC. Počet Y. enterocolitica byl stanoven plotnovou metodou na CIN agaru (30 oC, 48 hodin). Pasterované kozímléko je vhodným médiem pro růst Y. enterocolitica při obou skladovacích teplotách, dosažené maximální počty se lišily pouze minimálně. Počáteční koncentrace inokula ani druh mléka neměly na intenzitu pomnožení zásadní vliv. Při výchozí koncentraci 101KTJ?ml-1 a teplotě skladování 8 oC bylo dosaženo minimální infekční dávky po necelých 4 dnech skladování, při výchozí koncentraci 103 KTJ?ml-1 během 48 hodin. Při teplotě 24 oC byla minimální infekční dávka dosažena vždy do 24 hodin. Pro zajištění bezpečnosti pasterovaného mléka je proto velmi důležité zabránit sekundární kontaminaci mléka po tepelném ošetření.

  • Czech name

    Hodnocení růstu Yersinia enterocolitica v pasterovaném kravském a kozím mléce v závislosti na skladovacích podmínkách

  • Czech description

    Cílem uvedené studie bylo sledování růstu Yersinia enterocolitica (biovar 4, serovar O:3) v pasterovaném kravském a kozím mléce při teplotě 8 a 24 oC. Počet Y. enterocolitica byl stanoven plotnovou metodou na CIN agaru (30 oC, 48 hodin). Pasterované kozímléko je vhodným médiem pro růst Y. enterocolitica při obou skladovacích teplotách, dosažené maximální počty se lišily pouze minimálně. Počáteční koncentrace inokula ani druh mléka neměly na intenzitu pomnožení zásadní vliv. Při výchozí koncentraci 101KTJ?ml-1 a teplotě skladování 8 oC bylo dosaženo minimální infekční dávky po necelých 4 dnech skladování, při výchozí koncentraci 103 KTJ?ml-1 během 48 hodin. Při teplotě 24 oC byla minimální infekční dávka dosažena vždy do 24 hodin. Pro zajištění bezpečnosti pasterovaného mléka je proto velmi důležité zabránit sekundární kontaminaci mléka po tepelném ošetření.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    26

  • Issue of the periodical within the volume

    152

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    12-15

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database