All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of screening methods for the determination of L - ascorbic acid in fruit juices

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874512" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874512 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Srovnání screeningových metod pro stanovení kyseliny L - askorbové v ovocných džusech

  • Original language description

    Kyselina L-askorbová je významná látka obsažená v ovocných džusech, kde plní nejen důležitou roli z hlediska nutričního, ale působí také jako antioxidant. Obsah kyseliny L-askorbové je u různých ovocných šťáv rozdílný. Tento obsahový rozdíl je možné měřit pomocí klasických titračních metod na základě intenzity barev dle použitého titračního roztoku. Tato studie se zabývá problematikou dostatečného rozpoznání změny barvy za použití titrační metody s 2,6 - dichlorfenolindofenolem a jodometrickou titrační metodou. Jodometrická metoda se jevila pro námi zvolené vzorky jako vhodnější alternativa. Nejvíce kyseliny L- askorbové obsahoval vzorek grapefruitového džusu 209,90 mg/l, vzorek pomerančového džusu 207,92mg/l. V jablečném džusu bylo obsaženo nejméně 32,65mg/l kyseliny L- askorbové.

  • Czech name

    Srovnání screeningových metod pro stanovení kyseliny L - askorbové v ovocných džusech

  • Czech description

    Kyselina L-askorbová je významná látka obsažená v ovocných džusech, kde plní nejen důležitou roli z hlediska nutričního, ale působí také jako antioxidant. Obsah kyseliny L-askorbové je u různých ovocných šťáv rozdílný. Tento obsahový rozdíl je možné měřit pomocí klasických titračních metod na základě intenzity barev dle použitého titračního roztoku. Tato studie se zabývá problematikou dostatečného rozpoznání změny barvy za použití titrační metody s 2,6 - dichlorfenolindofenolem a jodometrickou titrační metodou. Jodometrická metoda se jevila pro námi zvolené vzorky jako vhodnější alternativa. Nejvíce kyseliny L- askorbové obsahoval vzorek grapefruitového džusu 209,90 mg/l, vzorek pomerančového džusu 207,92mg/l. V jablečném džusu bylo obsaženo nejméně 32,65mg/l kyseliny L- askorbové.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    192-196

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 19, 2016

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article