All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes of amino acid representation in pasture vegetation during growing period

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875751" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875751 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změny zastoupení aminokyselin v pastevním porostu v průběhu vegetačního období

  • Original language description

    Cílem studie bylo porovnání změn dusíkatých látek (NL) a aminokyselin (AMK) v pastevním porostu během vegetačního období pro optimalizaci výživy na pastvě u masných plemen skotu. Vzorky pastevního porostu byly odebrány z vybraných pastvin v Křišťanech (Šumava). Deset vzorků bylo odebíráno každý měsíc od května do srpna. Místa jednotlivých odběrů byla vybrána náhodně. Plocha každého vzorkovacího místa byla 1 m2. Vzorky byly zváženy ihned po nařezání a poté byly transportovány do laboratoře. Základní analýza byla provedena po vysušení a homogenizaci zelené hmoty. Byly sledovány změny NL a jednotlivých AMK obsažených v pastvině. Výsledky ukazují, že objem NL se postupně snižoval od května do června a poté se v srpnu zvýšil. V červnu, červenci a srpnu došlo ve srovnání s květnem k poklesu AMK v zelené hmotě.

  • Czech name

    Změny zastoupení aminokyselin v pastevním porostu v průběhu vegetačního období

  • Czech description

    Cílem studie bylo porovnání změn dusíkatých látek (NL) a aminokyselin (AMK) v pastevním porostu během vegetačního období pro optimalizaci výživy na pastvě u masných plemen skotu. Vzorky pastevního porostu byly odebrány z vybraných pastvin v Křišťanech (Šumava). Deset vzorků bylo odebíráno každý měsíc od května do srpna. Místa jednotlivých odběrů byla vybrána náhodně. Plocha každého vzorkovacího místa byla 1 m2. Vzorky byly zváženy ihned po nařezání a poté byly transportovány do laboratoře. Základní analýza byla provedena po vysušení a homogenizaci zelené hmoty. Byly sledovány změny NL a jednotlivých AMK obsažených v pastvině. Výsledky ukazují, že objem NL se postupně snižoval od května do června a poté se v srpnu zvýšil. V červnu, červenci a srpnu došlo ve srovnání s květnem k poklesu AMK v zelené hmotě.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-263-1089-1

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    25-28

  • Publisher name

    Tribun EU s.r.o.

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Apr 20, 2017

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article