All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Impact of ambient temperature on mortality of poultry transported for slaughter

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875791" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875791 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv teploty prostředí na úhyny vykrmované drůbeže při přepravě na jatky

  • Original language description

    Práce porovnává vliv teploty okolního prostředí při přepravě na jatky na úhyny vybraných druhů vykrmované drůbeže (brojlerová kuřata, kachny a krůty). Údaje o jednotlivých přepravách drůbeže v rámci České republiky a teplotách, při nichž byly transporty realizovány, byly analyzovány za období let 2009 až 2016. Pro účely hodnocení byly přepravy rozděleny podle teploty, při které probíhaly, do následujících teplotních intervalů: od -6 do -3 °C, od -3 do 0 °C, +0 až +3 °C, +3 až +6 °C, +6 až +9 °C, +9 až +12 °C, +12 až +15 °C, +15 až +18 °C, +18 až +21 °C. Pro vybrané druhy drůbeže byla zjištěna úroveň mortality v souvislosti s přepravou v rámci jednotlivých teplotních intervalů. Výsledky dokladují citlivost ptáků k extrémně nízkým i vysokým teplotám okolního prostředí. Z pohledu úrovně úhynů při přepravě se u brojlerových kuřat ukázaly kritické zejména nízké teploty, u kachen a krůt pak zejména vysoké teploty.

  • Czech name

    Vliv teploty prostředí na úhyny vykrmované drůbeže při přepravě na jatky

  • Czech description

    Práce porovnává vliv teploty okolního prostředí při přepravě na jatky na úhyny vybraných druhů vykrmované drůbeže (brojlerová kuřata, kachny a krůty). Údaje o jednotlivých přepravách drůbeže v rámci České republiky a teplotách, při nichž byly transporty realizovány, byly analyzovány za období let 2009 až 2016. Pro účely hodnocení byly přepravy rozděleny podle teploty, při které probíhaly, do následujících teplotních intervalů: od -6 do -3 °C, od -3 do 0 °C, +0 až +3 °C, +3 až +6 °C, +6 až +9 °C, +9 až +12 °C, +12 až +15 °C, +15 až +18 °C, +18 až +21 °C. Pro vybrané druhy drůbeže byla zjištěna úroveň mortality v souvislosti s přepravou v rámci jednotlivých teplotních intervalů. Výsledky dokladují citlivost ptáků k extrémně nízkým i vysokým teplotám okolního prostředí. Z pohledu úrovně úhynů při přepravě se u brojlerových kuřat ukázaly kritické zejména nízké teploty, u kachen a krůt pak zejména vysoké teploty.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Ochrana zvířat a welfare 2017. Sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-792-3

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    223-227

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 4, 2017

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article