All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Qualitative evaluation of egg yolk based on amount of fatty acids of commercial laying hens which were fed by diet with addition of sea buckthorn

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876974" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876974 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zhodnocení kvality vaječného žloutku na základě obsahu mastných kyselin u užitkových nosnic krmených dietou s přídavkem rakytníkových výlisků

  • Original language description

    Cílem této studie bylo zjistit účinek rakytníkových výlisků, které byly přidány do krmné směsi pro užitkové nosnice (hybrid Isa Brown). Rakytníkové výlisky se získávají při produkci šťávy z plodů rakytníku řešetlákového. Rakytníkové výlisky jsou bohaté na živiny a bioaktivní látky a proto se používají ve výživě zvířat jako přísada do krmných směsí. Zaměřili jsme se na to, jak může přidávání rakytníkových výlisků ovlivňovat množství mastných kyselin ve vaječném žloutku. Kyselina palmitová (19,061 g/100 g tuku), kyselina palmitolejová (18,324 g/100 g tuku), kyselina olejová (16,512 g/100 g tuku), kyselina linolová (19,532 g/100 g tuku) a kyselina linolenová (16,674 g/100 g tuku) byly hlavními mastnými kyselinami v rakytníkových výliscích. Rakytníkové výlisky se mohou používat jako komponenta směsí ve výživě užitkových nosnic. Nejlepším způsobem je použít 2 % přídavku rakytníkových výlisků v krmivu pro nosnice podle jejich chemické analýzy a ekonomické poptávky.

  • Czech name

    Zhodnocení kvality vaječného žloutku na základě obsahu mastných kyselin u užitkových nosnic krmených dietou s přídavkem rakytníkových výlisků

  • Czech description

    Cílem této studie bylo zjistit účinek rakytníkových výlisků, které byly přidány do krmné směsi pro užitkové nosnice (hybrid Isa Brown). Rakytníkové výlisky se získávají při produkci šťávy z plodů rakytníku řešetlákového. Rakytníkové výlisky jsou bohaté na živiny a bioaktivní látky a proto se používají ve výživě zvířat jako přísada do krmných směsí. Zaměřili jsme se na to, jak může přidávání rakytníkových výlisků ovlivňovat množství mastných kyselin ve vaječném žloutku. Kyselina palmitová (19,061 g/100 g tuku), kyselina palmitolejová (18,324 g/100 g tuku), kyselina olejová (16,512 g/100 g tuku), kyselina linolová (19,532 g/100 g tuku) a kyselina linolenová (16,674 g/100 g tuku) byly hlavními mastnými kyselinami v rakytníkových výliscích. Rakytníkové výlisky se mohou používat jako komponenta směsí ve výživě užitkových nosnic. Nejlepším způsobem je použít 2 % přídavku rakytníkových výlisků v krmivu pro nosnice podle jejich chemické analýzy a ekonomické poptávky.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník Animal Physiology, Nutrition and Welfare 2018

  • ISBN

    978-80-7394-715-6

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    24-32

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Nov 21, 2018

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article