All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Real-time PCR and its application in species authentication of meat and meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877458" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877458 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Real-time PCR a její využití pro autentizaci a druhovou identifikaci masa a složek masných výrobků

  • Original language description

    Real-time PCR se v současnosti považuje za jednu z nejpřesnějších a cenově dostupných metod v oblasti identifikace živočišných druhů. Tuto metodu lze úspěšně využít k identifikaci živočišných druhů v jedno- i vícesložkových potravinách a krmivech, a to i u produktů, které byly technologicky zpracovány a u nichž může být obsažená DNA vysoce fragmentována. Využití různě značených TaqMan fluorescenčních sond umožňuje provádět multiplexní reakce, při kterých dochází k simultánní amplifikaci více cílů v jedné reakční směsi. Díky tomu dochází k výrazné úspoře času a finančních nákladů. Prezentovaná certifikovaná metodika multiplexních real-time PCR systémů představuje standardizovaný postup detekce tkání 18 hospodářsky významných živočišných druhů a umožňuje současnou detekci, identifikaci a kvantifikaci až 5 živočišných druhů v jedné reakci. Díky unikátnímu značení lze vytvářet nové multiplexy (kombinace živočišných druhů) dle aktuálních potřeb kontrolních a dozorových orgánů a diagnostických laboratoří.

  • Czech name

    Real-time PCR a její využití pro autentizaci a druhovou identifikaci masa a složek masných výrobků

  • Czech description

    Real-time PCR se v současnosti považuje za jednu z nejpřesnějších a cenově dostupných metod v oblasti identifikace živočišných druhů. Tuto metodu lze úspěšně využít k identifikaci živočišných druhů v jedno- i vícesložkových potravinách a krmivech, a to i u produktů, které byly technologicky zpracovány a u nichž může být obsažená DNA vysoce fragmentována. Využití různě značených TaqMan fluorescenčních sond umožňuje provádět multiplexní reakce, při kterých dochází k simultánní amplifikaci více cílů v jedné reakční směsi. Díky tomu dochází k výrazné úspoře času a finančních nákladů. Prezentovaná certifikovaná metodika multiplexních real-time PCR systémů představuje standardizovaný postup detekce tkání 18 hospodářsky významných živočišných druhů a umožňuje současnou detekci, identifikaci a kvantifikaci až 5 živočišných druhů v jedné reakci. Díky unikátnímu značení lze vytvářet nové multiplexy (kombinace živočišných druhů) dle aktuálních potřeb kontrolních a dozorových orgánů a diagnostických laboratoří.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10608 - Biochemistry and molecular biology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1530107" target="_blank" >QJ1530107: Methods for identification, traceability and authenticity verification of feed mixtures and food containing components of animal origin</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    30

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    24-28

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database