Heat treatment of pork and its effect on cooking loss
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877565" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877565 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tepelná úprava vepřového masa: vliv na hmotnostní ztráty
Original language description
Cílem předkládaného příspěvku bylo zjistit výši hmotnostních ztrát různých druhů vepřového masa při různých druzích tepelné úpravy. Pro experiment bylo použito čerstvé vepřové maso bez kosti do 48 hod od poražení (vepřová pečeně, vepřová krkovice). Maso bylo připraveno podle technologie tepelné úpravy (pečení v horkovzdušné troubě, pečení v konvektomatu, opékání v kontaktním grilu) v celých kusech nebo plátcích. Sledován byl také vliv přídavku soli. Úprava v konvektomatu vykázala nižší hmotnostní ztráty zejména v případě vepřové pečeně. Na výši hmotnostních ztrát měl vliv také přídavek soli.
Czech name
Tepelná úprava vepřového masa: vliv na hmotnostní ztráty
Czech description
Cílem předkládaného příspěvku bylo zjistit výši hmotnostních ztrát různých druhů vepřového masa při různých druzích tepelné úpravy. Pro experiment bylo použito čerstvé vepřové maso bez kosti do 48 hod od poražení (vepřová pečeně, vepřová krkovice). Maso bylo připraveno podle technologie tepelné úpravy (pečení v horkovzdušné troubě, pečení v konvektomatu, opékání v kontaktním grilu) v celých kusech nebo plátcích. Sledován byl také vliv přídavku soli. Úprava v konvektomatu vykázala nižší hmotnostní ztráty zejména v případě vepřové pečeně. Na výši hmotnostních ztrát měl vliv také přídavek soli.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-828-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
33-36
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 16, 2019
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—