All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Heat treatment of pork and its effect on cooking loss

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877565" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877565 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tepelná úprava vepřového masa: vliv na hmotnostní ztráty

  • Original language description

    Cílem předkládaného příspěvku bylo zjistit výši hmotnostních ztrát různých druhů vepřového masa při různých druzích tepelné úpravy. Pro experiment bylo použito čerstvé vepřové maso bez kosti do 48 hod od poražení (vepřová pečeně, vepřová krkovice). Maso bylo připraveno podle technologie tepelné úpravy (pečení v horkovzdušné troubě, pečení v konvektomatu, opékání v kontaktním grilu) v celých kusech nebo plátcích. Sledován byl také vliv přídavku soli. Úprava v konvektomatu vykázala nižší hmotnostní ztráty zejména v případě vepřové pečeně. Na výši hmotnostních ztrát měl vliv také přídavek soli.

  • Czech name

    Tepelná úprava vepřového masa: vliv na hmotnostní ztráty

  • Czech description

    Cílem předkládaného příspěvku bylo zjistit výši hmotnostních ztrát různých druhů vepřového masa při různých druzích tepelné úpravy. Pro experiment bylo použito čerstvé vepřové maso bez kosti do 48 hod od poražení (vepřová pečeně, vepřová krkovice). Maso bylo připraveno podle technologie tepelné úpravy (pečení v horkovzdušné troubě, pečení v konvektomatu, opékání v kontaktním grilu) v celých kusech nebo plátcích. Sledován byl také vliv přídavku soli. Úprava v konvektomatu vykázala nižší hmotnostní ztráty zejména v případě vepřové pečeně. Na výši hmotnostních ztrát měl vliv také přídavek soli.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-828-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    33-36

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 16, 2019

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article