Legal regulation of safety and quality of meat and meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878522" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878522 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.maso.cz/" target="_blank" >https://www.maso.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Právní úprava bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků
Original language description
Legislativu týkající se bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků můžeme rozdělit na předpisy evropské a národní. Mezi nejzákladnější právní předpisy týkající se bezpečnosti potravin, a tudíž i masa a masných výrobků, patří nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin, nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin a nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu. Z české legislativy jsou nejdůležitější zákon o potravinách a veterinární zákon s jejich prováděcími vyhláškami.
Czech name
Právní úprava bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků
Czech description
Legislativu týkající se bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků můžeme rozdělit na předpisy evropské a národní. Mezi nejzákladnější právní předpisy týkající se bezpečnosti potravin, a tudíž i masa a masných výrobků, patří nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin, nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin a nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu. Z české legislativy jsou nejdůležitější zákon o potravinách a veterinární zákon s jejich prováděcími vyhláškami.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
31
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
51-56
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—