All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Standards and Legislation Development in HACCP Systems

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872904" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872904 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj norem a legislativy v oblasti systému HACCP

  • Original language description

    HACCP je systém zajišťující bezpečnost potravin. Povinnost provozovatelů potravinářských provozů na provedení analýzy nebezpečí a zavedení systému kritických kontrolních bodů (HACCP) vyplývá z požadavků platné legislativy (nařízení Evropského parlamentua Rady (ES) č. 852/2004, o hygieně potravin, ve znění pozdějších předpisů). Článek popisuje historii systému HACCP. Jako první uplatnila systém HACCP při výrobě potravin v 60. letech minulého století společnost Pillsbury v rámci amerického vesmírného programu. Následovalo jeho uvedení v dokumentech schválených Codex Alimentarius, které se staly předlohou pro normativní a legislativní předpisy v oblasti bezpečnosti potravin.

  • Czech name

    Vývoj norem a legislativy v oblasti systému HACCP

  • Czech description

    HACCP je systém zajišťující bezpečnost potravin. Povinnost provozovatelů potravinářských provozů na provedení analýzy nebezpečí a zavedení systému kritických kontrolních bodů (HACCP) vyplývá z požadavků platné legislativy (nařízení Evropského parlamentua Rady (ES) č. 852/2004, o hygieně potravin, ve znění pozdějších předpisů). Článek popisuje historii systému HACCP. Jako první uplatnila systém HACCP při výrobě potravin v 60. letech minulého století společnost Pillsbury v rámci amerického vesmírného programu. Následovalo jeho uvedení v dokumentech schválených Codex Alimentarius, které se staly předlohou pro normativní a legislativní předpisy v oblasti bezpečnosti potravin.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    AG - Legal sciences

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    25

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    56-58

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database