All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutritional additives in poultry nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878674" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878674 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2020&vydani=6" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2020&vydani=6</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nutriční aditiva ve výživě drůbeže

  • Original language description

    Doplňkové látky v krmivu jsou navrženy tak, aby doplňovaly nedostatky živin, zlepšovaly chuť krmiva a jeho hygienickou kvalitu, zvyšovaly používání krmiva a stabilizovaly gastrointestinální mikroflóru. Krmné přísady se rovněž používají k získání produktů živočišného původu, které se budou vyznačovat lepší chutí a vyšším obsahem biologicky aktivních sloučenin, jako jsou mikroživiny nebo polynenasycené mastné kyseliny. Krmná aditiva představují pouze nepatrný podíl všech krmných směsí, obvykle se přidávají v množství menším než 0,05 %. Mezi nutriční aditiva používaná ve výživě drůbeže patří proteinové, vitamínové a minerální doplňky. Tato aditiva se nyní stala nenahraditelnými součástmi praktické diety drůbeže, jsou potřebná k udržení zdravotního stavu, produkční i reprodukční schopnosti, kvality živočišných produktů i účinnosti směsí a jejich efektivity v intenzivních produkčních systémech. Každé z těchto nutričních aditiv má své specifické přínosy a při jejich deficitu i případném nadbytečném zastoupení v krmné směsi bývá narušeno mnoho metabolických procesů.

  • Czech name

    Nutriční aditiva ve výživě drůbeže

  • Czech description

    Doplňkové látky v krmivu jsou navrženy tak, aby doplňovaly nedostatky živin, zlepšovaly chuť krmiva a jeho hygienickou kvalitu, zvyšovaly používání krmiva a stabilizovaly gastrointestinální mikroflóru. Krmné přísady se rovněž používají k získání produktů živočišného původu, které se budou vyznačovat lepší chutí a vyšším obsahem biologicky aktivních sloučenin, jako jsou mikroživiny nebo polynenasycené mastné kyseliny. Krmná aditiva představují pouze nepatrný podíl všech krmných směsí, obvykle se přidávají v množství menším než 0,05 %. Mezi nutriční aditiva používaná ve výživě drůbeže patří proteinové, vitamínové a minerální doplňky. Tato aditiva se nyní stala nenahraditelnými součástmi praktické diety drůbeže, jsou potřebná k udržení zdravotního stavu, produkční i reprodukční schopnosti, kvality živočišných produktů i účinnosti směsí a jejich efektivity v intenzivních produkčních systémech. Každé z těchto nutričních aditiv má své specifické přínosy a při jejich deficitu i případném nadbytečném zastoupení v krmné směsi bývá narušeno mnoho metabolických procesů.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    24

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    28-32

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database