Nutritional additives in poultry nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878674" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878674 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2020&vydani=6" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2020&vydani=6</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční aditiva ve výživě drůbeže
Original language description
Doplňkové látky v krmivu jsou navrženy tak, aby doplňovaly nedostatky živin, zlepšovaly chuť krmiva a jeho hygienickou kvalitu, zvyšovaly používání krmiva a stabilizovaly gastrointestinální mikroflóru. Krmné přísady se rovněž používají k získání produktů živočišného původu, které se budou vyznačovat lepší chutí a vyšším obsahem biologicky aktivních sloučenin, jako jsou mikroživiny nebo polynenasycené mastné kyseliny. Krmná aditiva představují pouze nepatrný podíl všech krmných směsí, obvykle se přidávají v množství menším než 0,05 %. Mezi nutriční aditiva používaná ve výživě drůbeže patří proteinové, vitamínové a minerální doplňky. Tato aditiva se nyní stala nenahraditelnými součástmi praktické diety drůbeže, jsou potřebná k udržení zdravotního stavu, produkční i reprodukční schopnosti, kvality živočišných produktů i účinnosti směsí a jejich efektivity v intenzivních produkčních systémech. Každé z těchto nutričních aditiv má své specifické přínosy a při jejich deficitu i případném nadbytečném zastoupení v krmné směsi bývá narušeno mnoho metabolických procesů.
Czech name
Nutriční aditiva ve výživě drůbeže
Czech description
Doplňkové látky v krmivu jsou navrženy tak, aby doplňovaly nedostatky živin, zlepšovaly chuť krmiva a jeho hygienickou kvalitu, zvyšovaly používání krmiva a stabilizovaly gastrointestinální mikroflóru. Krmné přísady se rovněž používají k získání produktů živočišného původu, které se budou vyznačovat lepší chutí a vyšším obsahem biologicky aktivních sloučenin, jako jsou mikroživiny nebo polynenasycené mastné kyseliny. Krmná aditiva představují pouze nepatrný podíl všech krmných směsí, obvykle se přidávají v množství menším než 0,05 %. Mezi nutriční aditiva používaná ve výživě drůbeže patří proteinové, vitamínové a minerální doplňky. Tato aditiva se nyní stala nenahraditelnými součástmi praktické diety drůbeže, jsou potřebná k udržení zdravotního stavu, produkční i reprodukční schopnosti, kvality živočišných produktů i účinnosti směsí a jejich efektivity v intenzivních produkčních systémech. Každé z těchto nutričních aditiv má své specifické přínosy a při jejich deficitu i případném nadbytečném zastoupení v krmné směsi bývá narušeno mnoho metabolických procesů.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
28-32
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—