Physicochemical parameters of venison and meat of farmed fallow deer (Dama dama L.)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878754" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878754 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-6/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-6/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fyzikálně chemické parametry zvěřiny a masa daňka evropského (Dama dama L.) chovaného na farmě
Original language description
Celková spotřeba zvěřiny je stále poměrně nízká a pohybuje se kolem 1 kg. Zvěřina daňka evropského a maso farmově chovaných daňků patří mezi oblíbené suroviny a je potřeba je od sebe odlišovat. Kvalitu lze posuzovat podle různých parametrů, především senzorických, fyzikálně chemických a mikrobiologických. Cílem práce bylo shrnout dostupné informace o vybraných fyzikálně chemických parametrech (výtěžnost, pH, sušina, bílkoviny, kolagen, tuk, mastné kyseliny, popel, minerální látky) jak zvěřiny, tak i masa farmově chovaných daňků a vliv sledovaných faktorů (např. věk, pohlaví, způsob chovu, krmení, roční období) na tyto parametry.
Czech name
Fyzikálně chemické parametry zvěřiny a masa daňka evropského (Dama dama L.) chovaného na farmě
Czech description
Celková spotřeba zvěřiny je stále poměrně nízká a pohybuje se kolem 1 kg. Zvěřina daňka evropského a maso farmově chovaných daňků patří mezi oblíbené suroviny a je potřeba je od sebe odlišovat. Kvalitu lze posuzovat podle různých parametrů, především senzorických, fyzikálně chemických a mikrobiologických. Cílem práce bylo shrnout dostupné informace o vybraných fyzikálně chemických parametrech (výtěžnost, pH, sušina, bílkoviny, kolagen, tuk, mastné kyseliny, popel, minerální látky) jak zvěřiny, tak i masa farmově chovaných daňků a vliv sledovaných faktorů (např. věk, pohlaví, způsob chovu, krmení, roční období) na tyto parametry.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
31
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
41-45
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—