All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Physicochemical parameters of venison and meat of farmed fallow deer (Dama dama L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878754" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878754 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-6/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2020-6/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Fyzikálně chemické parametry zvěřiny a masa daňka evropského (Dama dama L.) chovaného na farmě

  • Original language description

    Celková spotřeba zvěřiny je stále poměrně nízká a pohybuje se kolem 1 kg. Zvěřina daňka evropského a maso farmově chovaných daňků patří mezi oblíbené suroviny a je potřeba je od sebe odlišovat. Kvalitu lze posuzovat podle různých parametrů, především senzorických, fyzikálně chemických a mikrobiologických. Cílem práce bylo shrnout dostupné informace o vybraných fyzikálně chemických parametrech (výtěžnost, pH, sušina, bílkoviny, kolagen, tuk, mastné kyseliny, popel, minerální látky) jak zvěřiny, tak i masa farmově chovaných daňků a vliv sledovaných faktorů (např. věk, pohlaví, způsob chovu, krmení, roční období) na tyto parametry.

  • Czech name

    Fyzikálně chemické parametry zvěřiny a masa daňka evropského (Dama dama L.) chovaného na farmě

  • Czech description

    Celková spotřeba zvěřiny je stále poměrně nízká a pohybuje se kolem 1 kg. Zvěřina daňka evropského a maso farmově chovaných daňků patří mezi oblíbené suroviny a je potřeba je od sebe odlišovat. Kvalitu lze posuzovat podle různých parametrů, především senzorických, fyzikálně chemických a mikrobiologických. Cílem práce bylo shrnout dostupné informace o vybraných fyzikálně chemických parametrech (výtěžnost, pH, sušina, bílkoviny, kolagen, tuk, mastné kyseliny, popel, minerální látky) jak zvěřiny, tak i masa farmově chovaných daňků a vliv sledovaných faktorů (např. věk, pohlaví, způsob chovu, krmení, roční období) na tyto parametry.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    31

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    41-45

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database