Qualitative parameter methods for honey evaluation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878854" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878854 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://ves.uniag.sk/files/pdf/iizeai3sli38mpdqt6izg8zbx4o2ye.pdf" target="_blank" >https://ves.uniag.sk/files/pdf/iizeai3sli38mpdqt6izg8zbx4o2ye.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metody stanovení kvalitativních parametrů vybraných druhů medu
Original language description
Med představuje komplexní matrici tvořenou převážně ze sacharidů. S dalších obsahových látek jsou významné proteiny, které jsou původem ze sekrečních žláz včel, nebo z pylů rostlin. Senzorické vlastnosti medu jsou určeny zejména obsahem těkavých látek medu. Analýza těchto obsahových látek medu představuje jednu s možností průkazu pravosti medu. Článek přestavuje kvalitativní metody využívané pro odhalování falšování medu a naznačuje trendy, kterých bude v budoucnu využíváno pro odhalování falšování medu.
Czech name
Metody stanovení kvalitativních parametrů vybraných druhů medu
Czech description
Med představuje komplexní matrici tvořenou převážně ze sacharidů. S dalších obsahových látek jsou významné proteiny, které jsou původem ze sekrečních žláz včel, nebo z pylů rostlin. Senzorické vlastnosti medu jsou určeny zejména obsahem těkavých látek medu. Analýza těchto obsahových látek medu představuje jednu s možností průkazu pravosti medu. Článek přestavuje kvalitativní metody využívané pro odhalování falšování medu a naznačuje trendy, kterých bude v budoucnu využíváno pro odhalování falšování medu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40101 - Agriculture
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Assessment of honey authenticity by pollen grain analysis.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)
ISBN
978-80-552-2168-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
122-125
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Piešťany
Event date
Mar 26, 2020
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—