All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Qualitative parameter methods for honey evaluation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878854" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878854 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://ves.uniag.sk/files/pdf/iizeai3sli38mpdqt6izg8zbx4o2ye.pdf" target="_blank" >https://ves.uniag.sk/files/pdf/iizeai3sli38mpdqt6izg8zbx4o2ye.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metody stanovení kvalitativních parametrů vybraných druhů medu

  • Original language description

    Med představuje komplexní matrici tvořenou převážně ze sacharidů. S dalších obsahových látek jsou významné proteiny, které jsou původem ze sekrečních žláz včel, nebo z pylů rostlin. Senzorické vlastnosti medu jsou určeny zejména obsahem těkavých látek medu. Analýza těchto obsahových látek medu představuje jednu s možností průkazu pravosti medu. Článek přestavuje kvalitativní metody využívané pro odhalování falšování medu a naznačuje trendy, kterých bude v budoucnu využíváno pro odhalování falšování medu.

  • Czech name

    Metody stanovení kvalitativních parametrů vybraných druhů medu

  • Czech description

    Med představuje komplexní matrici tvořenou převážně ze sacharidů. S dalších obsahových látek jsou významné proteiny, které jsou původem ze sekrečních žláz včel, nebo z pylů rostlin. Senzorické vlastnosti medu jsou určeny zejména obsahem těkavých látek medu. Analýza těchto obsahových látek medu představuje jednu s možností průkazu pravosti medu. Článek přestavuje kvalitativní metody využívané pro odhalování falšování medu a naznačuje trendy, kterých bude v budoucnu využíváno pro odhalování falšování medu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40101 - Agriculture

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Assessment of honey authenticity by pollen grain analysis.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-2168-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    122-125

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Piešťany

  • Event date

    Mar 26, 2020

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article