Comparison of sensory quality of Gothajský salám depending on the used spice mixture composition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878950" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878950 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.maso.cz/o-casopisu-maso/" target="_blank" >https://www.maso.cz/o-casopisu-maso/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Srovnání senzorické jakosti Gothajského salámu v závislosti na skladbě použité kořenící směsi
Original language description
Koření je důležitou položkou při většině potravinářských výrob a jako součást receptury v podobě směsí koření představuje přísady, které pomáhají utvářet zejména senzorickou charakteristiku potraviny. V případě masných výrobků, zejména těch emulgovaných, se často využívají směsi funkčních látek spolu s kořením a dalšími látkami podílejícími se na celkovém profilu výrobku. Tento článek popisuje rozdíly v jakostních parametrech Gothajského salámu vyrobeného za použití různé skladby přídatných látek, v případě použití KOMBI směsi koření včetně dalších aditiv, nebo pouze za použití směsi koření vycházející z ČSN normy.
Czech name
Srovnání senzorické jakosti Gothajského salámu v závislosti na skladbě použité kořenící směsi
Czech description
Koření je důležitou položkou při většině potravinářských výrob a jako součást receptury v podobě směsí koření představuje přísady, které pomáhají utvářet zejména senzorickou charakteristiku potraviny. V případě masných výrobků, zejména těch emulgovaných, se často využívají směsi funkčních látek spolu s kořením a dalšími látkami podílejícími se na celkovém profilu výrobku. Tento článek popisuje rozdíly v jakostních parametrech Gothajského salámu vyrobeného za použití různé skladby přídatných látek, v případě použití KOMBI směsi koření včetně dalších aditiv, nebo pouze za použití směsi koření vycházející z ČSN normy.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
27
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
4-8
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—