All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of temperature on the SEA, SEB and SEC production in delicatessen and desserts

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878962" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878962 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.slpk.sk/eldo/2020/dl/9788055221687/9788055221687.pdf" target="_blank" >http://www.slpk.sk/eldo/2020/dl/9788055221687/9788055221687.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv teploty na tvorbu SEA, SEB a SEC v modelových lahůdkářských a cukrářských výrobcích

  • Original language description

    Cílem studie bylo hodnocení vlivu skladovacích podmínek na produkci stafylokokových enterotoxinů (SEs) v chlebíčcích a věnečcích s máslovým krémem. Potraviny byly inokulovány směsí kmenů S. aureus produkujících stafylokokové enterotoxiny A, B a C a následně skladovány při 15, 25 a 30 °C. V průběhu skladování byl v pravidelných časových intervalech stanoven počet S. aureus plotnovou metodou za použití Baird-Parker agaru. Současně byla detekována přítomnost stafylokokových enterotoxinů, a to pomocí imunofluorescenční metody (ELFA) na přístroji miniVIDAS(R). V případě chlebíčků nebyla po celou dobu skladování zaznamenána produkce enterotoxinů, intenzita růstu bakterií byla nízká. U věnečků s máslovým krémem byla produkce enterotoxinů zaznamenána po 24 h skladování při teplotě 25 °C.

  • Czech name

    Vliv teploty na tvorbu SEA, SEB a SEC v modelových lahůdkářských a cukrářských výrobcích

  • Czech description

    Cílem studie bylo hodnocení vlivu skladovacích podmínek na produkci stafylokokových enterotoxinů (SEs) v chlebíčcích a věnečcích s máslovým krémem. Potraviny byly inokulovány směsí kmenů S. aureus produkujících stafylokokové enterotoxiny A, B a C a následně skladovány při 15, 25 a 30 °C. V průběhu skladování byl v pravidelných časových intervalech stanoven počet S. aureus plotnovou metodou za použití Baird-Parker agaru. Současně byla detekována přítomnost stafylokokových enterotoxinů, a to pomocí imunofluorescenční metody (ELFA) na přístroji miniVIDAS(R). V případě chlebíčků nebyla po celou dobu skladování zaznamenána produkce enterotoxinů, intenzita růstu bakterií byla nízká. U věnečků s máslovým krémem byla produkce enterotoxinů zaznamenána po 24 h skladování při teplotě 25 °C.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-2168-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    36-40

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Piešťany

  • Event date

    Mar 26, 2020

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article