Hydrolytic and oxidative changes occurring in salmon fillet fat depending on the type of treatment, temperature and time
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879497" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879497 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/upload/Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny/Sborn%C3%ADk%20-%20Hygiena%20a%20technologie%20potravin%20-%20L.%20Lenfeldovy%20a%20H%C3%B6klovy%20dny.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/upload/Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny/Sborn%C3%ADk%20-%20Hygiena%20a%20technologie%20potravin%20-%20L.%20Lenfeldovy%20a%20H%C3%B6klovy%20dny.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hydrolytické a oxidativní změny probíhající v tuku filetů lososa v závislosti na typu úpravy, teplotě a času
Original language description
Cílem studie bylo sledovat intenzitu degradačních procesů v tuku filetů lososa obecného (Salmo salar) podávaných na domácích letních rautech, v závislosti na typu úpravy (čerstvý, marinovaný typu gravad lax bez ochranné kultury SafePro NovaLox a s jejím použitím) skladovaných při teplotě 5 °C a 25 °C po dobu 3, 6 a 9 hodin a zhodnotit dopad těchto změn na kvalitu tuků. Provedeno bylo stanovení obsahu volných mastných kyselin (v % tuku jako kyselina olejová) a stanovení oxidačních produktů tuků kvantifikovaných jako ekvivalenty malondialdehydu (MDA, v mg/kg).
Czech name
Hydrolytické a oxidativní změny probíhající v tuku filetů lososa v závislosti na typu úpravy, teplotě a času
Czech description
Cílem studie bylo sledovat intenzitu degradačních procesů v tuku filetů lososa obecného (Salmo salar) podávaných na domácích letních rautech, v závislosti na typu úpravy (čerstvý, marinovaný typu gravad lax bez ochranné kultury SafePro NovaLox a s jejím použitím) skladovaných při teplotě 5 °C a 25 °C po dobu 3, 6 a 9 hodin a zhodnotit dopad těchto změn na kvalitu tuků. Provedeno bylo stanovení obsahu volných mastných kyselin (v % tuku jako kyselina olejová) a stanovení oxidačních produktů tuků kvantifikovaných jako ekvivalenty malondialdehydu (MDA, v mg/kg).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin L. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-859-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
98-101
Publisher name
Veterinární univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 13, 2021
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—