Survival of Listeria monocytogenes in fresh salmon fillets marinated by Gravad lax
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879500" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879500 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/upload/Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny/Sborn%C3%ADk%20-%20Hygiena%20a%20technologie%20potravin%20-%20L.%20Lenfeldovy%20a%20H%C3%B6klovy%20dny.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/upload/Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny/Sborn%C3%ADk%20-%20Hygiena%20a%20technologie%20potravin%20-%20L.%20Lenfeldovy%20a%20H%C3%B6klovy%20dny.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přežívání Listeria monocytogenes v čerstvých filetech lososa marinovaného postupem Gravad lax
Original language description
Cílem studie bylo hodnocení růstu L. monocytogenes ve filetech lososa, a to v závislosti na způsobu úpravy, teplotě (25 °C a 30 °C) a času (0-9 h). Testovány byly čerstvé filety, filety marinované postupem Gravad lax a marinované filety s ochrannou kulturou SafePro(R)NovaLox. Ze zjištěných výsledků je zřejmé, že proces marinování má významný vliv na omezení růstu a množení L. monocytogenes v rybích filetech. Tento vliv je ještě umocněn přídavkem ochranné kultury.
Czech name
Přežívání Listeria monocytogenes v čerstvých filetech lososa marinovaného postupem Gravad lax
Czech description
Cílem studie bylo hodnocení růstu L. monocytogenes ve filetech lososa, a to v závislosti na způsobu úpravy, teplotě (25 °C a 30 °C) a času (0-9 h). Testovány byly čerstvé filety, filety marinované postupem Gravad lax a marinované filety s ochrannou kulturou SafePro(R)NovaLox. Ze zjištěných výsledků je zřejmé, že proces marinování má významný vliv na omezení růstu a množení L. monocytogenes v rybích filetech. Tento vliv je ještě umocněn přídavkem ochranné kultury.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin L. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-859-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
51-54
Publisher name
Veterinární univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 13, 2021
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—