Labelling of meat when placed on the market in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880227" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880227 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-7-casopisu-maso-rok-2022/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-7-casopisu-maso-rok-2022/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Označování masa při uvádění na trh v České republice
Original language description
Označování potravin je jedou z nesložitějších oblastí potravinářského průmyslu a potravinářského práva. Právní předpisy stanovují, které informace musí být dostupné zákazníkům, spotřebitelům, při prodeji potravin. Základní povinné údaje jsou stanoveny v Nařízení Parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011. Toto nařízení stanovuje seznam informací, které musí být obecně uvedeny na obale potraviny (zákonný název, čisté množství potraviny, datum minimální trvanlivosti atd.). Současně každý živočišný druh masa má ještě další své specifické požadavky na značení, které nalézáme v celé řadě právním předpisů, a to jak předpisů Evropské unie, tak i v předpisech České republiky. V tomto článku jsou komplexně popsány zákonné požadavky na označování masa, a to s poukazem na odlišnosti vzhledem k živočišnému druhu, ale i na rozdíly z pohledu balení potravin (potraviny balení, nebalené, zabalené).
Czech name
Označování masa při uvádění na trh v České republice
Czech description
Označování potravin je jedou z nesložitějších oblastí potravinářského průmyslu a potravinářského práva. Právní předpisy stanovují, které informace musí být dostupné zákazníkům, spotřebitelům, při prodeji potravin. Základní povinné údaje jsou stanoveny v Nařízení Parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011. Toto nařízení stanovuje seznam informací, které musí být obecně uvedeny na obale potraviny (zákonný název, čisté množství potraviny, datum minimální trvanlivosti atd.). Současně každý živočišný druh masa má ještě další své specifické požadavky na značení, které nalézáme v celé řadě právním předpisů, a to jak předpisů Evropské unie, tak i v předpisech České republiky. V tomto článku jsou komplexně popsány zákonné požadavky na označování masa, a to s poukazem na odlišnosti vzhledem k živočišnému druhu, ale i na rozdíly z pohledu balení potravin (potraviny balení, nebalené, zabalené).
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
33
Issue of the periodical within the volume
7
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
6-12
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—