All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Labelling of meat when placed on the market in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880227" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880227 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-7-casopisu-maso-rok-2022/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-7-casopisu-maso-rok-2022/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Označování masa při uvádění na trh v České republice

  • Original language description

    Označování potravin je jedou z nesložitějších oblastí potravinářského průmyslu a potravinářského práva. Právní předpisy stanovují, které informace musí být dostupné zákazníkům, spotřebitelům, při prodeji potravin. Základní povinné údaje jsou stanoveny v Nařízení Parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011. Toto nařízení stanovuje seznam informací, které musí být obecně uvedeny na obale potraviny (zákonný název, čisté množství potraviny, datum minimální trvanlivosti atd.). Současně každý živočišný druh masa má ještě další své specifické požadavky na značení, které nalézáme v celé řadě právním předpisů, a to jak předpisů Evropské unie, tak i v předpisech České republiky. V tomto článku jsou komplexně popsány zákonné požadavky na označování masa, a to s poukazem na odlišnosti vzhledem k živočišnému druhu, ale i na rozdíly z pohledu balení potravin (potraviny balení, nebalené, zabalené).

  • Czech name

    Označování masa při uvádění na trh v České republice

  • Czech description

    Označování potravin je jedou z nesložitějších oblastí potravinářského průmyslu a potravinářského práva. Právní předpisy stanovují, které informace musí být dostupné zákazníkům, spotřebitelům, při prodeji potravin. Základní povinné údaje jsou stanoveny v Nařízení Parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011. Toto nařízení stanovuje seznam informací, které musí být obecně uvedeny na obale potraviny (zákonný název, čisté množství potraviny, datum minimální trvanlivosti atd.). Současně každý živočišný druh masa má ještě další své specifické požadavky na značení, které nalézáme v celé řadě právním předpisů, a to jak předpisů Evropské unie, tak i v předpisech České republiky. V tomto článku jsou komplexně popsány zákonné požadavky na označování masa, a to s poukazem na odlišnosti vzhledem k živočišnému druhu, ale i na rozdíly z pohledu balení potravin (potraviny balení, nebalené, zabalené).

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    33

  • Issue of the periodical within the volume

    7

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    6-12

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database