All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Labelling and placing on the market of steak tartare

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878521" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878521 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.maso.cz/" target="_blank" >https://www.maso.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Označování a uvádění na trh tatarského bifteku

  • Original language description

    Tatarský biftek nebo hovorově &quot;tatarák&quot; je pokrm ze syrového hovězího masa, který patří k oblíbeným pochutinám a můžete si ho objednat ve většině našich restaurací. Článek se zabývá problematikou jeho označování a uvádění na trh. Označování potravin je uvedeno v nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, v zákoně č. 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů a jeho prováděcích vyhláškách. Další požadavky na označování hovězího masa jsou uvedeny v nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1760/2000 o systému identifikace a evidence skotu, o označování hovězího masa a výrobků z hovězího masa, kde je uvedena definice mletého masa a požadavky na označování hovězího mletého masa při uvádění na trh. Z tohoto nařízení pak vyplývá, že pokud je tatarský biftek servírován na talíři v podobě syrového mletého nebo naškrábaného masa s obsahem méně jak jednoho procenta soli, tak pak by měly být uvedeny informace o původu masa (z jakého zvířete nebo skupiny zvířat toto maso pochází a kde bylo vyrobeno) a to tak, aby o nich byl konečný spotřebitel informován ještě před tím, než si ho objedná. Tyto údaje by měly být uvedeny tak, aby byly snadno přístupné na viditelném místě

  • Czech name

    Označování a uvádění na trh tatarského bifteku

  • Czech description

    Tatarský biftek nebo hovorově &quot;tatarák&quot; je pokrm ze syrového hovězího masa, který patří k oblíbeným pochutinám a můžete si ho objednat ve většině našich restaurací. Článek se zabývá problematikou jeho označování a uvádění na trh. Označování potravin je uvedeno v nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, v zákoně č. 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů a jeho prováděcích vyhláškách. Další požadavky na označování hovězího masa jsou uvedeny v nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1760/2000 o systému identifikace a evidence skotu, o označování hovězího masa a výrobků z hovězího masa, kde je uvedena definice mletého masa a požadavky na označování hovězího mletého masa při uvádění na trh. Z tohoto nařízení pak vyplývá, že pokud je tatarský biftek servírován na talíři v podobě syrového mletého nebo naškrábaného masa s obsahem méně jak jednoho procenta soli, tak pak by měly být uvedeny informace o původu masa (z jakého zvířete nebo skupiny zvířat toto maso pochází a kde bylo vyrobeno) a to tak, aby o nich byl konečný spotřebitel informován ještě před tím, než si ho objedná. Tyto údaje by měly být uvedeny tak, aby byly snadno přístupné na viditelném místě

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    31

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    50-52

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database