Spices and additives in meat products and preparations from the point of view of legislation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880262" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880262 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2022/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2022/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Koření a přídatné látky v masných výrobcích a polotovarech z pohledu legislativy
Original language description
Tento příspěvek se zaměřuje na právní předpisy upravující požadavky na koření a přídatné látky, které mohou být použité do masných výrobků a polotovarů při jejich výrobě. Pro použití koření není stanoveno množství, které může výrobce použít, naproti tomu použití přídatných látek (např. konzervantů, barviv, antioxidantů apod.) je regulováno nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1333/2008 o přídatných látkách, kde je stanoveno maximální množství pro použití v dané kategorii potravin. Všechny složky použité při výrobě masných výrobků či polotovarů musí být označenyna obale potraviny v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.
Czech name
Koření a přídatné látky v masných výrobcích a polotovarech z pohledu legislativy
Czech description
Tento příspěvek se zaměřuje na právní předpisy upravující požadavky na koření a přídatné látky, které mohou být použité do masných výrobků a polotovarů při jejich výrobě. Pro použití koření není stanoveno množství, které může výrobce použít, naproti tomu použití přídatných látek (např. konzervantů, barviv, antioxidantů apod.) je regulováno nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1333/2008 o přídatných látkách, kde je stanoveno maximální množství pro použití v dané kategorii potravin. Všechny složky použité při výrobě masných výrobků či polotovarů musí být označenyna obale potraviny v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
33
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
10-12
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—