All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Spices and additives in meat products and preparations from the point of view of legislation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880262" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880262 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2022/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2022/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Koření a přídatné látky v masných výrobcích a polotovarech z pohledu legislativy

  • Original language description

    Tento příspěvek se zaměřuje na právní předpisy upravující požadavky na koření a přídatné látky, které mohou být použité do masných výrobků a polotovarů při jejich výrobě. Pro použití koření není stanoveno množství, které může výrobce použít, naproti tomu použití přídatných látek (např. konzervantů, barviv, antioxidantů apod.) je regulováno nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1333/2008 o přídatných látkách, kde je stanoveno maximální množství pro použití v dané kategorii potravin. Všechny složky použité při výrobě masných výrobků či polotovarů musí být označenyna obale potraviny v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.

  • Czech name

    Koření a přídatné látky v masných výrobcích a polotovarech z pohledu legislativy

  • Czech description

    Tento příspěvek se zaměřuje na právní předpisy upravující požadavky na koření a přídatné látky, které mohou být použité do masných výrobků a polotovarů při jejich výrobě. Pro použití koření není stanoveno množství, které může výrobce použít, naproti tomu použití přídatných látek (např. konzervantů, barviv, antioxidantů apod.) je regulováno nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1333/2008 o přídatných látkách, kde je stanoveno maximální množství pro použití v dané kategorii potravin. Všechny složky použité při výrobě masných výrobků či polotovarů musí být označenyna obale potraviny v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    33

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    10-12

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database