All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

HONEY QUALITY IN CZECH REGIONS

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880270" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880270 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita medu v českých krajích

  • Original language description

    Kvalita medů je celosvětově sledovanou problematikou, a to nejenom z důvodu lepších přidaných vlastností některých medů, ale také s ohledem na ochranu zdraví spotřebitele. V této studii jsou srovnány vybrané výsledky tříletého období monitoringu fyzikálně-chemických parametrů a melissopalynologické analýzy medu (n=486) v jednotlivých krajích České republiky. Součet glukózy a fruktózy byl v ČR v průměru 70,2 %, obsah sacharózy 0,22 mg/kg, obsah HMF 3,03 mg/kg obsah vody 17,6, průměrná kyselost 23,8 meq/kg, aktivita diastázy 25 st. Shade a průměrné zastoupení dominantního taxonu 26,4 %. Mezi jednotlivými kraji byly potvrzeny statisticky významné rozdíly (p &lt; 0,05), kromě obsahu HMF kde byl obsah celkově nízký a statisticky významné rozdíly nebyly potvrzeny.

  • Czech name

    Kvalita medu v českých krajích

  • Czech description

    Kvalita medů je celosvětově sledovanou problematikou, a to nejenom z důvodu lepších přidaných vlastností některých medů, ale také s ohledem na ochranu zdraví spotřebitele. V této studii jsou srovnány vybrané výsledky tříletého období monitoringu fyzikálně-chemických parametrů a melissopalynologické analýzy medu (n=486) v jednotlivých krajích České republiky. Součet glukózy a fruktózy byl v ČR v průměru 70,2 %, obsah sacharózy 0,22 mg/kg, obsah HMF 3,03 mg/kg obsah vody 17,6, průměrná kyselost 23,8 meq/kg, aktivita diastázy 25 st. Shade a průměrné zastoupení dominantního taxonu 26,4 %. Mezi jednotlivými kraji byly potvrzeny statisticky významné rozdíly (p &lt; 0,05), kromě obsahu HMF kde byl obsah celkově nízký a statisticky významné rozdíly nebyly potvrzeny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Assessment of honey authenticity by pollen grain analysis.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XLII

  • ISBN

    978-80-8077-752-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    78-87

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    May 18, 2022

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article