All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of lectin histochemistry for the detection of xanthan gum in meat products.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880297" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880297 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vetweb.cz/vyuziti-lektinove-histochemiek-detekci-xanthanove-gumyv-masnych-vyrobcich/" target="_blank" >https://vetweb.cz/vyuziti-lektinove-histochemiek-detekci-xanthanove-gumyv-masnych-vyrobcich/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití lektinové histochemie k detekci xanthanové gumy v masných výrobcích

  • Original language description

    Xanthanová guma je aditivní látka, která se často přidává do potravin, jako jsou masné výrobky, mléčné výrobky, pekárenské výrobky, džusy nebo dresinky. Lektinová histochemie je metoda, která využívá vazby lektinů na specifické sacharidy. Pro průkaz xanthanové gumy byl použit lektin Narcissus pseudo narcissus. Pro tuto metodu byl stanoven detekční limit metody, 0,01 % v masných výrobcích. Metoda byla ověřena na 32 masných výrobcích zakoupených v tržní síti. Z těchto výrobků byly stanoveny další validační parametry - sensitivita a specificita. Sensitivita metody je 0,94 a specificita metody je 0,67.

  • Czech name

    Využití lektinové histochemie k detekci xanthanové gumy v masných výrobcích

  • Czech description

    Xanthanová guma je aditivní látka, která se často přidává do potravin, jako jsou masné výrobky, mléčné výrobky, pekárenské výrobky, džusy nebo dresinky. Lektinová histochemie je metoda, která využívá vazby lektinů na specifické sacharidy. Pro průkaz xanthanové gumy byl použit lektin Narcissus pseudo narcissus. Pro tuto metodu byl stanoven detekční limit metody, 0,01 % v masných výrobcích. Metoda byla ověřena na 32 masných výrobcích zakoupených v tržní síti. Z těchto výrobků byly stanoveny další validační parametry - sensitivita a specificita. Sensitivita metody je 0,94 a specificita metody je 0,67.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    72

  • Issue of the periodical within the volume

    7

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    389-392

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database