Effect of Bioactive Substances on the Immunoreactivity of Allergens
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880462" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880462 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://doi.org/10.15414/2022.sqf22-psp" target="_blank" >https://doi.org/10.15414/2022.sqf22-psp</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.15414/2022.SQF22-PSP" target="_blank" >10.15414/2022.SQF22-PSP</a>
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv bioaktivních látek na imunoreaktivitu alergenů
Original language description
Využívání rostlinných extraktů má v potravinářství stále větší význam. Často jsou využívány jako náhrada přídatných látek v potravinách. Každá nová látka v potravinách se projeví celou řadou chemických, biochemických nebo fyzikálních změn. V této modelové studii byl ověřován vliv rostlinných extraktů (hroznový, petrželový a borůvkový) na imunoreaktivitu enzymatického testu. Změna imunoreaktivity byla potvrzena od koncentrací 5 % přídavku extraktu (p < 0,05). U borůvkového extraktu byl statisticky průkazný rozdíl také mezi 5 a 10% přídavkem extraktu.
Czech name
Vliv bioaktivních látek na imunoreaktivitu alergenů
Czech description
Využívání rostlinných extraktů má v potravinářství stále větší význam. Často jsou využívány jako náhrada přídatných látek v potravinách. Každá nová látka v potravinách se projeví celou řadou chemických, biochemických nebo fyzikálních změn. V této modelové studii byl ověřován vliv rostlinných extraktů (hroznový, petrželový a borůvkový) na imunoreaktivitu enzymatického testu. Změna imunoreaktivity byla potvrzena od koncentrací 5 % přídavku extraktu (p < 0,05). U borůvkového extraktu byl statisticky průkazný rozdíl také mezi 5 a 10% přídavkem extraktu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kvalita potravín. Zborník vedeckých prác
ISBN
978-80-8266-007-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
139-142
Publisher name
Garmond Nitra
Place of publication
Nitra
Event location
Piešťany
Event date
Apr 6, 2022
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—