All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of Bioactive Substances on the Immunoreactivity of Allergens

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880462" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880462 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://doi.org/10.15414/2022.sqf22-psp" target="_blank" >https://doi.org/10.15414/2022.sqf22-psp</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15414/2022.SQF22-PSP" target="_blank" >10.15414/2022.SQF22-PSP</a>

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv bioaktivních látek na imunoreaktivitu alergenů

  • Original language description

    Využívání rostlinných extraktů má v potravinářství stále větší význam. Často jsou využívány jako náhrada přídatných látek v potravinách. Každá nová látka v potravinách se projeví celou řadou chemických, biochemických nebo fyzikálních změn. V této modelové studii byl ověřován vliv rostlinných extraktů (hroznový, petrželový a borůvkový) na imunoreaktivitu enzymatického testu. Změna imunoreaktivity byla potvrzena od koncentrací 5 % přídavku extraktu (p &lt; 0,05). U borůvkového extraktu byl statisticky průkazný rozdíl také mezi 5 a 10% přídavkem extraktu.

  • Czech name

    Vliv bioaktivních látek na imunoreaktivitu alergenů

  • Czech description

    Využívání rostlinných extraktů má v potravinářství stále větší význam. Často jsou využívány jako náhrada přídatných látek v potravinách. Každá nová látka v potravinách se projeví celou řadou chemických, biochemických nebo fyzikálních změn. V této modelové studii byl ověřován vliv rostlinných extraktů (hroznový, petrželový a borůvkový) na imunoreaktivitu enzymatického testu. Změna imunoreaktivity byla potvrzena od koncentrací 5 % přídavku extraktu (p &lt; 0,05). U borůvkového extraktu byl statisticky průkazný rozdíl také mezi 5 a 10% přídavkem extraktu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kvalita potravín. Zborník vedeckých prác

  • ISBN

    978-80-8266-007-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    139-142

  • Publisher name

    Garmond Nitra

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Piešťany

  • Event date

    Apr 6, 2022

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article