All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory properties of chicken breast meat after feeding of fermented product and humic substances

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880484" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880484 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://doi.org/10.15414/2022.sqf22-psp" target="_blank" >https://doi.org/10.15414/2022.sqf22-psp</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    slovinština

  • Original language name

    Senzorické vlastnosti prsnej svaloviny kurčiat po skrmovaní fermentovaného produktu a humínových látok

  • Original language description

    Cílem této práce bylo studovat vliv přídavku komerčních krmných směsí pro brojlery s 10 % fermentovaných krmiv, s 0,7 % huminových látek a s kombinací fermentovaných krmiv a huminových látek. Byla zkoumána senzorická kvalita včetně instrumentálního měření kolorimetrické a texturní analýzy vzorků prsní svaloviny brojlerů. Přídavek krmné směsi s fermentovaným krmivem v kombinaci s huminovými látkami vedl k lepšímu celkovému vzhledu a přijatelnosti vzorků prsní svaloviny po uvaření hodnotiteli (p &lt;0,05). U vzorků prsní svaloviny po uvaření byl zjištěn významný rozdíl v texturním parametru tvrdost (p &lt; 0,05). Rovněž byl zjištěn významný rozdíl v křehkosti masa mezi vzorky (p &lt; 0,001). Doplnění krmné směsi pro brojlery o huminové látky v kombinaci se speciálně připraveným fermentovaným krmivem může hrát důležitou roli ve výživě brojlerů v drůbežářském průmyslu.

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kvalita potravín. Zborník vedeckých prác

  • ISBN

    978-80-8266-007-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    221-228

  • Publisher name

    Garmond Nitra

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Piešťany

  • Event date

    Apr 6, 2022

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article