Sensory properties of chicken breast meat after feeding of fermented product and humic substances
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880484" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880484 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://doi.org/10.15414/2022.sqf22-psp" target="_blank" >https://doi.org/10.15414/2022.sqf22-psp</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
slovinština
Original language name
Senzorické vlastnosti prsnej svaloviny kurčiat po skrmovaní fermentovaného produktu a humínových látok
Original language description
Cílem této práce bylo studovat vliv přídavku komerčních krmných směsí pro brojlery s 10 % fermentovaných krmiv, s 0,7 % huminových látek a s kombinací fermentovaných krmiv a huminových látek. Byla zkoumána senzorická kvalita včetně instrumentálního měření kolorimetrické a texturní analýzy vzorků prsní svaloviny brojlerů. Přídavek krmné směsi s fermentovaným krmivem v kombinaci s huminovými látkami vedl k lepšímu celkovému vzhledu a přijatelnosti vzorků prsní svaloviny po uvaření hodnotiteli (p <0,05). U vzorků prsní svaloviny po uvaření byl zjištěn významný rozdíl v texturním parametru tvrdost (p < 0,05). Rovněž byl zjištěn významný rozdíl v křehkosti masa mezi vzorky (p < 0,001). Doplnění krmné směsi pro brojlery o huminové látky v kombinaci se speciálně připraveným fermentovaným krmivem může hrát důležitou roli ve výživě brojlerů v drůbežářském průmyslu.
Czech name
—
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kvalita potravín. Zborník vedeckých prác
ISBN
978-80-8266-007-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
221-228
Publisher name
Garmond Nitra
Place of publication
Nitra
Event location
Piešťany
Event date
Apr 6, 2022
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—