All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Color stability of biodegradable packaging with added elderberry pollen

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880637" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880637 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.slpk.sk/eldo/2023/dl/9788082660282/9788082660282.pdf" target="_blank" >http://www.slpk.sk/eldo/2023/dl/9788082660282/9788082660282.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15414/2023.sqf23-psp" target="_blank" >10.15414/2023.sqf23-psp</a>

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Barevná stabilita biologicky rozložitelných obalů s přídavkem pylu z černého bezu

  • Original language description

    Cílem studie bylo sledovat změny vybraných barevných charakteristik chitosanových obalů připravených s přídavky bezového pylu (0.075 g; 0.15 g a 0.3 g). Z výsledků měření metodu analýzy obrazu vyplývá, že díky pylu dochází k nejvýraznějším změnám u indexu žlutosti (Y) a to v návaznosti na množství přidaného pylu. Hodnoty Y byly 13,46±2,68 pro kontrolu, 76,46±2,32 pro vzorek s přídavkem 0,3 g pylu na začátku měření a 20,52±2,81 pro kontrolu, 144,26±4,16 pro vzorek s přídavkem 0,3 g pylu na konci měření (p &lt; 0.05).

  • Czech name

    Barevná stabilita biologicky rozložitelných obalů s přídavkem pylu z černého bezu

  • Czech description

    Cílem studie bylo sledovat změny vybraných barevných charakteristik chitosanových obalů připravených s přídavky bezového pylu (0.075 g; 0.15 g a 0.3 g). Z výsledků měření metodu analýzy obrazu vyplývá, že díky pylu dochází k nejvýraznějším změnám u indexu žlutosti (Y) a to v návaznosti na množství přidaného pylu. Hodnoty Y byly 13,46±2,68 pro kontrolu, 76,46±2,32 pro vzorek s přídavkem 0,3 g pylu na začátku měření a 20,52±2,81 pro kontrolu, 144,26±4,16 pro vzorek s přídavkem 0,3 g pylu na konci měření (p &lt; 0.05).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kvalita potravín - zborník vedeckých prác

  • ISBN

    978-80-8266-028-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    78-84

  • Publisher name

    Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Piešťany

  • Event date

    Mar 29, 2023

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article