Color stability of biodegradable packaging with added elderberry pollen
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880637" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880637 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.slpk.sk/eldo/2023/dl/9788082660282/9788082660282.pdf" target="_blank" >http://www.slpk.sk/eldo/2023/dl/9788082660282/9788082660282.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.15414/2023.sqf23-psp" target="_blank" >10.15414/2023.sqf23-psp</a>
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Barevná stabilita biologicky rozložitelných obalů s přídavkem pylu z černého bezu
Original language description
Cílem studie bylo sledovat změny vybraných barevných charakteristik chitosanových obalů připravených s přídavky bezového pylu (0.075 g; 0.15 g a 0.3 g). Z výsledků měření metodu analýzy obrazu vyplývá, že díky pylu dochází k nejvýraznějším změnám u indexu žlutosti (Y) a to v návaznosti na množství přidaného pylu. Hodnoty Y byly 13,46±2,68 pro kontrolu, 76,46±2,32 pro vzorek s přídavkem 0,3 g pylu na začátku měření a 20,52±2,81 pro kontrolu, 144,26±4,16 pro vzorek s přídavkem 0,3 g pylu na konci měření (p < 0.05).
Czech name
Barevná stabilita biologicky rozložitelných obalů s přídavkem pylu z černého bezu
Czech description
Cílem studie bylo sledovat změny vybraných barevných charakteristik chitosanových obalů připravených s přídavky bezového pylu (0.075 g; 0.15 g a 0.3 g). Z výsledků měření metodu analýzy obrazu vyplývá, že díky pylu dochází k nejvýraznějším změnám u indexu žlutosti (Y) a to v návaznosti na množství přidaného pylu. Hodnoty Y byly 13,46±2,68 pro kontrolu, 76,46±2,32 pro vzorek s přídavkem 0,3 g pylu na začátku měření a 20,52±2,81 pro kontrolu, 144,26±4,16 pro vzorek s přídavkem 0,3 g pylu na konci měření (p < 0.05).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kvalita potravín - zborník vedeckých prác
ISBN
978-80-8266-028-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
78-84
Publisher name
Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV
Place of publication
Bratislava
Event location
Piešťany
Event date
Mar 29, 2023
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—