Determination of the antioxidant Capacity of coffee depending on the storage method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880700" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880700 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení antioxidační kapacity kávy v závislosti na způsobu skladování
Original language description
Polyfenoly obsažené v kávových zrnech mají díky svému antioxidačnímu účinku přízniví vliv na zdraví. Jejich obsah může být ovlivněn skladovacími podmínkami. Cílem této studie bylo zjistit vliv teploty při skladování na antioxidační kapacitu kávy pomocí metody DPPH. Vzorky výběrové kávy byly skladovány v uzavíratelném sáčku při pokojové teplotě (22 °C), v chladničce (4 °C) a mrazáku (-18 °C). Analýzy probíhaly po 20, 54 a 140 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že nejvhodnější způsob skladování je v lednici a mrazáku a jako nejméně vhodné se ukázalo skladování při pokojové teplotě.
Czech name
Stanovení antioxidační kapacity kávy v závislosti na způsobu skladování
Czech description
Polyfenoly obsažené v kávových zrnech mají díky svému antioxidačnímu účinku přízniví vliv na zdraví. Jejich obsah může být ovlivněn skladovacími podmínkami. Cílem této studie bylo zjistit vliv teploty při skladování na antioxidační kapacitu kávy pomocí metody DPPH. Vzorky výběrové kávy byly skladovány v uzavíratelném sáčku při pokojové teplotě (22 °C), v chladničce (4 °C) a mrazáku (-18 °C). Analýzy probíhaly po 20, 54 a 140 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že nejvhodnější způsob skladování je v lednici a mrazáku a jako nejméně vhodné se ukázalo skladování při pokojové teplotě.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena alimentorum XLIII: Zdravotná bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít - aktuálne problémy a trendy
ISBN
978-80-8077-787-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
318-323
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské Pleso
Event date
May 10, 2023
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—