All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of the antioxidant Capacity of coffee depending on the storage method

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F23%3A43880700" target="_blank" >RIV/62157124:16270/23:43880700 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení antioxidační kapacity kávy v závislosti na způsobu skladování

  • Original language description

    Polyfenoly obsažené v kávových zrnech mají díky svému antioxidačnímu účinku přízniví vliv na zdraví. Jejich obsah může být ovlivněn skladovacími podmínkami. Cílem této studie bylo zjistit vliv teploty při skladování na antioxidační kapacitu kávy pomocí metody DPPH. Vzorky výběrové kávy byly skladovány v uzavíratelném sáčku při pokojové teplotě (22 °C), v chladničce (4 °C) a mrazáku (-18 °C). Analýzy probíhaly po 20, 54 a 140 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že nejvhodnější způsob skladování je v lednici a mrazáku a jako nejméně vhodné se ukázalo skladování při pokojové teplotě.

  • Czech name

    Stanovení antioxidační kapacity kávy v závislosti na způsobu skladování

  • Czech description

    Polyfenoly obsažené v kávových zrnech mají díky svému antioxidačnímu účinku přízniví vliv na zdraví. Jejich obsah může být ovlivněn skladovacími podmínkami. Cílem této studie bylo zjistit vliv teploty při skladování na antioxidační kapacitu kávy pomocí metody DPPH. Vzorky výběrové kávy byly skladovány v uzavíratelném sáčku při pokojové teplotě (22 °C), v chladničce (4 °C) a mrazáku (-18 °C). Analýzy probíhaly po 20, 54 a 140 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že nejvhodnější způsob skladování je v lednici a mrazáku a jako nejméně vhodné se ukázalo skladování při pokojové teplotě.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena alimentorum XLIII: Zdravotná bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít - aktuálne problémy a trendy

  • ISBN

    978-80-8077-787-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    318-323

  • Publisher name

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    May 10, 2023

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article