All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Certified methodology designed for the quantification of probiotics in dietary supplements using qPCR

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881773" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881773 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://agronavigator.cz/sites/default/files/users/user448/CM_qPCR.pdf" target="_blank" >https://agronavigator.cz/sites/default/files/users/user448/CM_qPCR.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Certifikovaná metodika určená pro kvantifikaci probiotik v doplňcích stravy pomocí qPCR

  • Original language description

    Doplňkový postup pro konfirmaci výsledků dosažených pomocí multiplexní metody založené na MOL-PCR a 16S rDNA sekvenování je založen na metodě kvantitativní PCR (qPCR) a zahrnuje následující druhy nejčastěji využívaných probiotických bakterií: Ligilactobacillus salivarius, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum subsp. infantis, Bifidobacterium longum subsp. longum, Lactobacillus casei, Lacticaseibacillus paracasei, Lacticaseibacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus, Limosilactobacillus fermentum, Lactobacillus helveticus, Lactiplantibacillus plantarum, Lactococcus lactis, Pediococcus acidilactici, Streptococcus salivarius, Streptococcus thermophilus, Heyndrickxia coagulans, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, Bacillus subtilis, Lactobacillus gasseri, Limosilactobacillus reuteri, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus jensenii, Saccharomyces cerevisiae, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus a Streptococcus pyogenes. Uvedený postup je možné použít komplementárně k MOL-PCR a sekvenování nebo samostatně v závislosti na požadavcích zadavatele nebo provádějící laboratoře.

  • Czech name

    Certifikovaná metodika určená pro kvantifikaci probiotik v doplňcích stravy pomocí qPCR

  • Czech description

    Doplňkový postup pro konfirmaci výsledků dosažených pomocí multiplexní metody založené na MOL-PCR a 16S rDNA sekvenování je založen na metodě kvantitativní PCR (qPCR) a zahrnuje následující druhy nejčastěji využívaných probiotických bakterií: Ligilactobacillus salivarius, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum subsp. infantis, Bifidobacterium longum subsp. longum, Lactobacillus casei, Lacticaseibacillus paracasei, Lacticaseibacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus, Limosilactobacillus fermentum, Lactobacillus helveticus, Lactiplantibacillus plantarum, Lactococcus lactis, Pediococcus acidilactici, Streptococcus salivarius, Streptococcus thermophilus, Heyndrickxia coagulans, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, Bacillus subtilis, Lactobacillus gasseri, Limosilactobacillus reuteri, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus jensenii, Saccharomyces cerevisiae, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus a Streptococcus pyogenes. Uvedený postup je možné použít komplementárně k MOL-PCR a sekvenování nebo samostatně v závislosti na požadavcích zadavatele nebo provádějící laboratoře.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10608 - Biochemistry and molecular biology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK22020101" target="_blank" >QK22020101: Multiplex detection of DNA of probiotic bacteria and yeasts in food supplements using xMAP and qPCR technologies</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ISBN: 978-80-7305-969-9

  • Regulation ID

    ISBN 978-80-7305-969-9

  • Technical parameters

    21/2024

  • Economical parameters

    Ekonomický přínos pro uživatele SZPI bude spočívat především v efektivnější kontrole trhu s probiotickými doplňky stravy. Přímý ekonomický přínos bude měřitelný u SVÚ Jihlava, který obohatí své portfolio akreditovaných metod.

  • Certification body designation

    Státní zemědělská a potravinářská inspekce Květná 15, 603 00 Brno

  • Date of certification

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy