All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Taste Masking Procedures Used in Pharmaceutics

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16370%2F19%3A43877733" target="_blank" >RIV/62157124:16370/19:43877733 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3449/3400" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3449/3400</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Postupy maskování chuti využívané ve farmacii

  • Original language description

    Velká skupina léčiv má nepříjemnou chuť, většinou hořkou. Tato skutečnost může vést až k omezenému užívání jinak vysoce účinných a bezpečných léčiv aplikovaných perorálním nebo orálním způsobem. Z toho důvodu je maskování chuti léčiv klíčové pro zvýšení přijatelnosti přípravku pro pacienta, která úzce souvisí s úspěšností a efektivitou léčby i s komerčním úspěchem léčivého přípravku. Předložená práce vysvětluje mechanismus vnímání chuti a obecně definuje chuť léčiv. Dále podává přehled metod maskování chuti používaných ve farmaceutické technologii a popisuje jejich použití na konkrétních příkladech z oblasti výzkumu a praxe.

  • Czech name

    Postupy maskování chuti využívané ve farmacii

  • Czech description

    Velká skupina léčiv má nepříjemnou chuť, většinou hořkou. Tato skutečnost může vést až k omezenému užívání jinak vysoce účinných a bezpečných léčiv aplikovaných perorálním nebo orálním způsobem. Z toho důvodu je maskování chuti léčiv klíčové pro zvýšení přijatelnosti přípravku pro pacienta, která úzce souvisí s úspěšností a efektivitou léčby i s komerčním úspěchem léčivého přípravku. Předložená práce vysvětluje mechanismus vnímání chuti a obecně definuje chuť léčiv. Dále podává přehled metod maskování chuti používaných ve farmaceutické technologii a popisuje jejich použití na konkrétních příkladech z oblasti výzkumu a praxe.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30104 - Pharmacology and pharmacy

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    9

  • Issue of the periodical within the volume

    113

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    522-529

  • UT code for WoS article

    000485833300002

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85073417131