THE TEA CULTURE IN THE CZECH REPUBLIC IN THE CONTEXT OF MCDONALDIZATION THE TEA CULTURE IN THE CZECH REPUBLIC IN THE CONTEXT OF MCDONALDIZATION
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62690094%3A18450%2F17%3A50013598" target="_blank" >RIV/62690094:18450/17:50013598 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://aleph.nkp.cz/F/Y4NHMX473MPLSN9A3PC1CY5ND5FP5JUEHBE84AGVNYUU5YRKBF-16532?func=full-set-set&set_number=044981&set_entry=000014&format=999" target="_blank" >https://aleph.nkp.cz/F/Y4NHMX473MPLSN9A3PC1CY5ND5FP5JUEHBE84AGVNYUU5YRKBF-16532?func=full-set-set&set_number=044981&set_entry=000014&format=999</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kultura pití čaje v České republice v kontextu mcdonaldizace
Original language description
Příspěvek je jedním z výsledků autorova dlouhodobého zájmu o kulturu pití čaje a tzv. alternativní kulturu v České republice. Cílem kapitoly v knize o gastronomii a cestovním ruchu je charakterizovat fenomén „vysoké“ kultury pití čaje (resp. čajovny) v České republice v kontextu mcdonaldizace a upozornit na jeho spojitost s alternativní kulturou („kontrakulturou“), která je v opozici vůči kultuře masové, využívající principy mcdonaldizace. Závěrem je nastíněn potenciál využití kultury pití čaje ve stravovacích službách a v cestovním ruchu.
Czech name
Kultura pití čaje v České republice v kontextu mcdonaldizace
Czech description
Příspěvek je jedním z výsledků autorova dlouhodobého zájmu o kulturu pití čaje a tzv. alternativní kulturu v České republice. Cílem kapitoly v knize o gastronomii a cestovním ruchu je charakterizovat fenomén „vysoké“ kultury pití čaje (resp. čajovny) v České republice v kontextu mcdonaldizace a upozornit na jeho spojitost s alternativní kulturou („kontrakulturou“), která je v opozici vůči kultuře masové, využívající principy mcdonaldizace. Závěrem je nastíněn potenciál využití kultury pití čaje ve stravovacích službách a v cestovním ruchu.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
50401 - Sociology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Gastronomie a cestovní ruch
ISBN
978-80-7510-240-9
Number of pages of the result
13
Pages from-to
37-49
Number of pages of the book
196
Publisher name
Slezská univerzita v Opavě
Place of publication
Opava
UT code for WoS chapter
—