All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nylon Capsule Method and Alfalfa Hay Crude Protein Digestibility Evaluation.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F64510000%3A_____%2F98%3A1_3_230" target="_blank" >RIV/64510000:_____/98:1_3_230 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Nylon Capsule Method and Alfalfa Hay Crude Protein Digestibility Evaluation.

  • Original language description

    Za pomocí metody aplikace nylonových kapslí byly stanoveny hodnoty stravitelnosti jednotlivých sacharidů - glukóza z hemicelulosy, glukosa z celulosy, arabinosy, galaktosy, manosy a xylosy.Zanedbatelný byl obsah rhamosy. Analýzou řepkového extrahovanéhošrotu při použití metody nylonových kapslí u krav bylo zjištěno, že v tmto krmivu je nejvíce obsažena glukosa pocházející z celulosy (56,3 g/kg). Spolu s glukosou pocházející z hemicelulosy (16,1g/kg) tvoří 63,32 % ze všech strukturálních sacharidů. St ravitelnost byla zjištěna vyšší u glukosy z hemicelulosy (72,93 %), také stravitelnost u glukosy z celulosy byla poměrně vysoká a dosáhla 59,43 %. Druhým nejvíce zastoupeným sacharidem byly arabinosa se stravitelností 76,57 %. následovala galaktosa (64,09%) a manosa ( 71,91 %). Naproti tomu jsme zjistili nízký obsah xylosy (8,8 g/kg) s vysokou hodnotou stravitelnosti (65,57 %). Prakticky zanedbatelný je obsah rhamosy (3,7 g/kg), u které lze předpokládat velmi malý význam jako zdroje energ

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960996555" target="_blank" >EP0960996555: Determination of structural saccharides digestibility of individual feeds in mixed rations of high-yielding cows.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    1998

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Anim. Feed Sci and technology

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    1998

  • Issue of the periodical within the volume

    33

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database