Effect of Addition of Fermentation Products Containing gamma-Linolenic Acid into Rheological Properties of the Dough and Cereal Goods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F05%3A00029214" target="_blank" >RIV/67985858:_____/05:00029214 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
—
Original language name
Vplyv prídavku fermentačných produktov obsahujúcich kyselinu gamma-linolénovú na reologické vlastnosti cesta a cereálnych výrobkov
Original language description
Bioprodukty pripravene pomocou pliesní v polosuchej kultivácii zmesy pšenica/sládove mlato (4,3 mg gamma-linolénovej kyseliny/g bioproduktu) boli využité pre prípravu cereálnych produktou. Zjistilo sa, že zvyšovaním koncentrácie bioproduktu stúpala absorpcia vody v múke, a to viedlo ku zmeně rheologických vlastností múky. Zvyšení množstvá bioproduktou zposobilo hnědů farbu a krehkostˇ a ovplivnilo typické hubové aróma vo finálnom cereálnom produktu.
Czech name
Vliv přídavku fermentačních produktů obsahujících kyselinu gamma-linolénovou na reologické vlastnosti těsta a cereálních výrobků
Czech description
Bioprodukty připravené pomocí plísní v polosuché kultivaci směsi pšenice/sladové mláto (4,3 mg gamma-linolénové kyseliny/g bioproduktu) byli využité pro přípravu cereálních produktů. Zjistilo se, že zvyšováním koncentrace bioproduktu stoupala absorpce vody v mouce, což vedlo ke změně rheologických vlastností mouky. Zvýšení množství bioproduktu způsobil hnědou barvu a křehkost a ovlivnil typické houbové aroma ve finálním cereálním produktu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CE - Biochemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník prednášok
ISBN
80-227-2300-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
142-146
Publisher name
Vydavateľstvo STU
Place of publication
Bratislava
Event location
Bratislava
Event date
Sep 8, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—