All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of Solid State Fermentation for Preparing Cereal Goods Enriched by Polyunsaturated Fatty Acids

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F05%3A00028961" target="_blank" >RIV/67985858:_____/05:00028961 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

  • Original language name

    Aplikácia polosuchých kultivácií pri príprave cereálnych výrobkov obohatených o polynenasýtené mastné kyseliny

  • Original language description

    Polosuchá kultivácia roznych substrátov pomocou nizkych vláknitých húb viedla k vytvorení nových produktou na bázi cereálií s obsahom nenasýtených mastných kyselín. Pretože pšenica je jedným z potenciálnych substrátou s aplikáciou pri cereálnych výrobkoch, prinesie bioprodukt s obsahom 5,8 mg GLA/g bioproduktu. Ako bioprodukty složené z múky boli pripravené cereálné produkty ako pečivo, pekarenské výrobky s vyšším obsahom oleja a těstoviny.

  • Czech name

    Aplikace polosuchých kultivací při přípravě cereálních výrobků obohacených o polynenasycené kyseliny

  • Czech description

    Polosuchá kultivace různých substrátů pomocí nízkých vláknitých hub vedla k vytvoření nových bioproduktů na bázi cereálií s obsahem nenasycených mastných kyselin. Protože pšenice je jedním z potenciálních substrátů s aplikací při cereálních výrobcích, optimalizace fermentace Thamnidium elegans, jako producenta gama-linolenové kyseliny (GLA) přinese bioprodukt s obsahem 5,8 mg GLA/g bioproduktu. Jako bioprodukty složené z mouky byli připraveny cereální produkty jako pečivo, pekárenské výrobky s vyšším obsahem oleje a těstoviny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník prednášok

  • ISBN

    80-227-2300-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    44-49

  • Publisher name

    Vydavateľstvo STU

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Bratislava

  • Event date

    Sep 8, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article