Fermentation Coupled with Pervaporation for an Increase of the Product Recovery.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F07%3A00091616" target="_blank" >RIV/67985858:_____/07:00091616 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Fermentation Coupled with Pervaporation for an Increase of the Product Recovery.
Original language description
Clostridium acetobutylicum, a gram-positive bacteria, is a well known for its ability to produce the solvents acetone and butanol. Large-scale fermentation systems based on the clostridial AB-fermentation supplied the majority of the total requirement ofthese solvents until 1950.
Czech name
Zvýšení produktivity fermentace pomocí pervaporace.
Czech description
Clostridium acetobutylicum je bakterie, která je dobře známá pro svoji schopnost produkovat aceton a butanol. Pomocí pervaporční separační techniky jsme byli schopni kontinuálně odstraňovat produkty fermentace což vedlo ke zvýšení růstu bakterií a zároveň zvyšení výtěžku acetonu a butanolu. Jako selektivní membrána byla použita iontová kapalina 15 wt% ( [(C3H7)4N][B(CN)4]) s 85 wt% of polydimethylsiloxanem. Vybraný systém vykazoval vysokou stabilitu a selektivitu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CI - Industrial chemistry and chemical engineering
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Conference Paper
ISBN
978-0-7334-2561-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
14
Pages from-to
1
Publisher name
University of New South Wales
Place of publication
-
Event location
Sydney
Event date
Nov 5, 2007
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—