All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fermentation of pectin and glucose, and activity of pectin-degrading enzymes in the rabbit caecal bacterium Bacteroides caccae

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F04%3A00100596" target="_blank" >RIV/67985904:_____/04:00100596 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Fermentation of pectin and glucose, and activity of pectin-degrading enzymes in the rabbit caecal bacterium Bacteroides caccae

  • Original language description

    Aims: To compare fermentation pattern in cultures of Bacteroides caccae supplied with pectin and glucose, and identify enzymes involved in metabolism of pectin

  • Czech name

    Fermentace pektinu a glukosy a aktivita enzymů štěpících pektin u bakterie Bacteroides caccae ze slepého střeva králíka

  • Czech description

    Bacteroides caccae při růstu na pektinu produkoval více acetátu a méně formiátu, laktátu, fumarátu a sukcinátu než při růstu na glukose. Za hlavní enzymy podílející se na rozkladu pektinu lze považovat extracelulární endopektát lyasu a intracelulární 2-keto-3-deoxy-6-fosfoglukonát aldolasu. Aktivity enzymů štěpících makromolekulu pektinu byly při růstu na glukose nízké

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA525%2F03%2F0358" target="_blank" >GA525/03/0358: Preparation, structural characterization and biological effects of derivates of pectin</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Letters in Applied Microbiology

  • ISSN

    1230-1388

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    38

  • Issue of the periodical within the volume

    -

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    327-332

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database