A comparison of antioxidant properties of uric acid, allantoin and allantoic acid
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081707%3A_____%2F07%3A00306773" target="_blank" >RIV/68081707:_____/07:00306773 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
A comparison of antioxidant properties of uric acid, allantoin and allantoic acid
Original language description
The antioxidant effect of uric acid and of its degradation products (allantoin and allantoic acid) was tested. There was observed that uric acid effectively scavenged various reactive oxygen species, while its catabolic products were ineffective.
Czech name
Srovnání antioxidačních vlastností kyseliny močové, alantoinu a kyseliny alantoové
Czech description
Byly srovnávány antioxidační vlastnosti kyseliny močové a jejích degradačních produktů - allantoinu a kyseliny allantoové. Bylo zjištěno, že kyselina močová efektivně vychytává reaktivní kyslíkové metabolity, zatímco její katabolity nemají antioxidační vlastnosti.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
BO - Biophysics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GP204%2F07%2FP539" target="_blank" >GP204/07/P539: The Role of Uric Acid in Endothelial Dysfunction</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
1213-7103
e-ISSN
—
Volume of the periodical
101
Issue of the periodical within the volume
14
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
"s247"-"S248"
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—