Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378271%3A_____%2F06%3A00048622" target="_blank" >RIV/68378271:_____/06:00048622 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/67179843:_____/06:R0066569 RIV/60460709:_____/06:R0066505 RIV/68407700:_____/06:R0066537 RIV/00027022:_____/06:E0004339 RIV/60460709:41310/06:14225
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment
Original language description
This contribution concerns cooling of olive oil under the conditions of its treatment with high pressure and the estimation of its thermal diffusivity by the means of numerical analysis of the experimental data of the temperature drop at the time of holding at the pressure. It is shown that it is necessary to take into consideration not only the heat conduction, but also the free convection when modelling the temperature history of the viscous liquid foods during high-pressure treatment
Czech name
Odhad tepelné difusivity olivového oleje během ošetření vysokým tlakem
Czech description
Tato práce se zabývá chlazením olivového oleje za podmínek jeho zpracování pomocí vysokých tlaků a odhadem jeho tepelné difusivity pomocí numerické analýzy experimentálních dat teplotního poklesu během působení vysokého tlaku. Je ukázáno, že při modelování teplotní historie kapalných viskózních potravin během vysokotlakého zpracování je nezbytné vzít v úvahu nejen vedení tepla, ale také volnou konvekci
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Journal of Food Engineering
ISSN
0260-8774
e-ISSN
—
Volume of the periodical
74
Issue of the periodical within the volume
-
Country of publishing house
GB - UNITED KINGDOM
Number of pages
6
Pages from-to
286-291
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—