All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68378271%3A_____%2F06%3A00048622" target="_blank" >RIV/68378271:_____/06:00048622 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/67179843:_____/06:R0066569 RIV/60460709:_____/06:R0066505 RIV/68407700:_____/06:R0066537 RIV/00027022:_____/06:E0004339 RIV/60460709:41310/06:14225

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment

  • Original language description

    This contribution concerns cooling of olive oil under the conditions of its treatment with high pressure and the estimation of its thermal diffusivity by the means of numerical analysis of the experimental data of the temperature drop at the time of holding at the pressure. It is shown that it is necessary to take into consideration not only the heat conduction, but also the free convection when modelling the temperature history of the viscous liquid foods during high-pressure treatment

  • Czech name

    Odhad tepelné difusivity olivového oleje během ošetření vysokým tlakem

  • Czech description

    Tato práce se zabývá chlazením olivového oleje za podmínek jeho zpracování pomocí vysokých tlaků a odhadem jeho tepelné difusivity pomocí numerické analýzy experimentálních dat teplotního poklesu během působení vysokého tlaku. Je ukázáno, že při modelování teplotní historie kapalných viskózních potravin během vysokotlakého zpracování je nezbytné vzít v úvahu nejen vedení tepla, ale také volnou konvekci

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Journal of Food Engineering

  • ISSN

    0260-8774

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    74

  • Issue of the periodical within the volume

    -

  • Country of publishing house

    GB - UNITED KINGDOM

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    286-291

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database