Material characteristics of composite sandwich with aerogel thermal insulation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21110%2F15%3A00230691" target="_blank" >RIV/68407700:21110/15:00230691 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Materiálové charakteristiky kompozitního sendviče s aerogelovou tepelnou izolací
Original language description
V rámci zlepšení tepelného chování budov bylo vyvinuto několik tepelně izolačních systémů. Nejběžnějším řešením budov s nedostatečným tepelným odporem jsou externí zateplovací systémy. V některých případech je však nutno realizovat vnitřní zateplovací systém, což s sebou přináší řadu problémů. Nejběžnějšími problémy je zmenšení vnitřního prostoru a možnost kondenzace vody. V článku jsou popsány zkoušky nového kompozitního sendviče s aerogelovou izolací, určeného pro vnitřní zateplení. Tepelné vlastnostibyly měřeny dvěma metodami - pomocí přístrojů Isomet a RTB. Transport vodní páry byl zjišťován pomocí isotermální jedno rozměrové metody. Získaná data podávají informaci o tepelných a transportních vlastnostech jednotlivých vrstev sendviče a umožňují předpovědět jeho chování v reálných klimatických podmínkách.
Czech name
Materiálové charakteristiky kompozitního sendviče s aerogelovou tepelnou izolací
Czech description
V rámci zlepšení tepelného chování budov bylo vyvinuto několik tepelně izolačních systémů. Nejběžnějším řešením budov s nedostatečným tepelným odporem jsou externí zateplovací systémy. V některých případech je však nutno realizovat vnitřní zateplovací systém, což s sebou přináší řadu problémů. Nejběžnějšími problémy je zmenšení vnitřního prostoru a možnost kondenzace vody. V článku jsou popsány zkoušky nového kompozitního sendviče s aerogelovou izolací, určeného pro vnitřní zateplení. Tepelné vlastnostibyly měřeny dvěma metodami - pomocí přístrojů Isomet a RTB. Transport vodní páry byl zjišťován pomocí isotermální jedno rozměrové metody. Získaná data podávají informaci o tepelných a transportních vlastnostech jednotlivých vrstev sendviče a umožňují předpovědět jeho chování v reálných klimatických podmínkách.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
JJ - Other materials
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
CONSTRUMAT 2015
ISBN
978-80-214-5205-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
152-155
Publisher name
Brno University
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jun 10, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—