Evaluation of characteristics of experimentally designed CRMB binders with addition of natural asphalt
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21110%2F15%3A00235032" target="_blank" >RIV/68407700:21110/15:00235032 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Posouzení charakteristik experimentálně navržených CRMB pojiv s příměsí přírodního asfaltu
Original language description
V rámci posouzení vybraných charakteristik pojiv modifikovaných drcenou nebo mletou pryží (CRMB) byly porovnávány různé typy pryžového granulátu (aktivované mleté pryže) nebo kombinace přírodního asfaltu z regionu Selenica s pryžovým granulátem. Základním typem použitého asfaltového pojiva pro modifikaci byl silniční asfalt 70/100, ke kterému se přidával pryžový granulát nebo zvolený pryžový koncentrát u některých variant v kombinaci s přírodním asfaltem v množství 10 %-hm. asfaltového pojiva. Posuzované varianty drcené či mleté pryže jsou uvedeny dále ve výzkumné zprávě. Modifikované pojivo každé testované varianty se míchalo při teplotě 160 °C po dobu 30 minut s použitím laboratorní stojanové míchačky typu IKA C-MAG HS7při úhlové rychlosti 350-400 otáček/min.
Czech name
Posouzení charakteristik experimentálně navržených CRMB pojiv s příměsí přírodního asfaltu
Czech description
V rámci posouzení vybraných charakteristik pojiv modifikovaných drcenou nebo mletou pryží (CRMB) byly porovnávány různé typy pryžového granulátu (aktivované mleté pryže) nebo kombinace přírodního asfaltu z regionu Selenica s pryžovým granulátem. Základním typem použitého asfaltového pojiva pro modifikaci byl silniční asfalt 70/100, ke kterému se přidával pryžový granulát nebo zvolený pryžový koncentrát u některých variant v kombinaci s přírodním asfaltem v množství 10 %-hm. asfaltového pojiva. Posuzované varianty drcené či mleté pryže jsou uvedeny dále ve výzkumné zprávě. Modifikované pojivo každé testované varianty se míchalo při teplotě 160 °C po dobu 30 minut s použitím laboratorní stojanové míchačky typu IKA C-MAG HS7při úhlové rychlosti 350-400 otáček/min.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
JM - Structural engineering
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE01020168" target="_blank" >TE01020168: Centre for Effective and Sustainable Transport Infrastructure (CESTI)</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
15
Place of publication
Praha
Publisher/client name
FF Servis s.r.o.
Version
—