All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The impact of thermal-expansionary hydrolysis on the biodegradability of wheat straw

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F13%3A00208371" target="_blank" >RIV/68407700:21220/13:00208371 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv termicko-expanzní předúpravy na biodegradabilitu pšeničné slámy

  • Original language description

    Náplní tohoto příspěvku bylo vyhodnotit vliv termiko-expanzní hydrolýzy na biodegradabilitu pšeničné slámy. Experimenty byly prováděny se suspenzí voda / sláma o koncentraci 5 % hm. v rozmezí teploty zpracování 170-200°C a doby výdrže 0-60 min. Bidegradabilita slámy byla vyhodnocována na základě změn pH, CHSK, detailní analýzy sacharidů a kyselin a mikrostruktury slámy. Na základě provedených experimentů byla zjištěna následující fakta. Biodegradabilita slámy se zvyšuje s rostoucími procesními parametry. Maximální bidegradability bylo dosaženo při teplotě zpracování 185°C a době výdrže 20-40 min. Takto upravený substrát byl také velmi dobře čerpatelný a míchatelný.

  • Czech name

    Vliv termicko-expanzní předúpravy na biodegradabilitu pšeničné slámy

  • Czech description

    Náplní tohoto příspěvku bylo vyhodnotit vliv termiko-expanzní hydrolýzy na biodegradabilitu pšeničné slámy. Experimenty byly prováděny se suspenzí voda / sláma o koncentraci 5 % hm. v rozmezí teploty zpracování 170-200°C a doby výdrže 0-60 min. Bidegradabilita slámy byla vyhodnocována na základě změn pH, CHSK, detailní analýzy sacharidů a kyselin a mikrostruktury slámy. Na základě provedených experimentů byla zjištěna následující fakta. Biodegradabilita slámy se zvyšuje s rostoucími procesními parametry. Maximální bidegradability bylo dosaženo při teplotě zpracování 185°C a době výdrže 20-40 min. Takto upravený substrát byl také velmi dobře čerpatelný a míchatelný.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    JP - Industrial processes and processing

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník konference CHISA 2013

  • ISBN

    978-80-02-02500-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    127

  • Publisher name

    Česká společnost chemického inženýrství

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Srní

  • Event date

    Oct 14, 2013

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article