The impact of thermal-expansionary hydrolysis on the biodegradability of wheat straw
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F13%3A00208371" target="_blank" >RIV/68407700:21220/13:00208371 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv termicko-expanzní předúpravy na biodegradabilitu pšeničné slámy
Original language description
Náplní tohoto příspěvku bylo vyhodnotit vliv termiko-expanzní hydrolýzy na biodegradabilitu pšeničné slámy. Experimenty byly prováděny se suspenzí voda / sláma o koncentraci 5 % hm. v rozmezí teploty zpracování 170-200°C a doby výdrže 0-60 min. Bidegradabilita slámy byla vyhodnocována na základě změn pH, CHSK, detailní analýzy sacharidů a kyselin a mikrostruktury slámy. Na základě provedených experimentů byla zjištěna následující fakta. Biodegradabilita slámy se zvyšuje s rostoucími procesními parametry. Maximální bidegradability bylo dosaženo při teplotě zpracování 185°C a době výdrže 20-40 min. Takto upravený substrát byl také velmi dobře čerpatelný a míchatelný.
Czech name
Vliv termicko-expanzní předúpravy na biodegradabilitu pšeničné slámy
Czech description
Náplní tohoto příspěvku bylo vyhodnotit vliv termiko-expanzní hydrolýzy na biodegradabilitu pšeničné slámy. Experimenty byly prováděny se suspenzí voda / sláma o koncentraci 5 % hm. v rozmezí teploty zpracování 170-200°C a doby výdrže 0-60 min. Bidegradabilita slámy byla vyhodnocována na základě změn pH, CHSK, detailní analýzy sacharidů a kyselin a mikrostruktury slámy. Na základě provedených experimentů byla zjištěna následující fakta. Biodegradabilita slámy se zvyšuje s rostoucími procesními parametry. Maximální bidegradability bylo dosaženo při teplotě zpracování 185°C a době výdrže 20-40 min. Takto upravený substrát byl také velmi dobře čerpatelný a míchatelný.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
JP - Industrial processes and processing
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník konference CHISA 2013
ISBN
978-80-02-02500-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
127
Publisher name
Česká společnost chemického inženýrství
Place of publication
Praha
Event location
Srní
Event date
Oct 14, 2013
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—