All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Liquefying of amaranth starch

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F06%3A63504588" target="_blank" >RIV/70883521:28110/06:63504588 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ztekucení škrobu amarantové mouky

  • Original language description

    Cílem experimentů bylo posoudit možnost separace bílkovin a škrobu amarantové mouky. Hypothesa vycházela z předpokladu, že separaci bílkovin a škrobu bude vhodné provést ztekucením škrobu, přičemž po separaci kapalné fáze (ztekucený škrob) se získá tuháfáze chemicky založená převážně na bílkovinách. Za tímto účelem byly vybrány 3 komerční enzymové preparáty. Hydrolysa byla provedena za atmosférického tlaku. Bylo zjištěno, že za optimálních podmínek hydrolysy, tj. při dávkování mouka:voda = 1:20, dávceenzymu = 5 l.1000 kg-1 mouky a 4 h době hydrolysy je možné zhydrolysovat až 71% škrobu amarantové mouky. Ovšem za těchto podmínek dochází rovněž k hydrolyse bílkovin, a to přibližně 27% celkového obsahu bílkovin.

  • Czech name

    Ztekucení škrobu amarantové mouky

  • Czech description

    Cílem experimentů bylo posoudit možnost separace bílkovin a škrobu amarantové mouky. Hypothesa vycházela z předpokladu, že separaci bílkovin a škrobu bude vhodné provést ztekucením škrobu, přičemž po separaci kapalné fáze (ztekucený škrob) se získá tuháfáze chemicky založená převážně na bílkovinách. Za tímto účelem byly vybrány 3 komerční enzymové preparáty. Hydrolysa byla provedena za atmosférického tlaku. Bylo zjištěno, že za optimálních podmínek hydrolysy, tj. při dávkování mouka:voda = 1:20, dávceenzymu = 5 l.1000 kg-1 mouky a 4 h době hydrolysy je možné zhydrolysovat až 71% škrobu amarantové mouky. Ovšem za těchto podmínek dochází rovněž k hydrolyse bílkovin, a to přibližně 27% celkového obsahu bílkovin.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CI - Industrial chemistry and chemical engineering

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek APROCHEM 2006 (Chemické technologie, 2)

  • ISBN

    80-02-01812-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    2187-2193

  • Publisher name

    Sprint Servis Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article