Liquefying of amaranth starch
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F06%3A63504588" target="_blank" >RIV/70883521:28110/06:63504588 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ztekucení škrobu amarantové mouky
Original language description
Cílem experimentů bylo posoudit možnost separace bílkovin a škrobu amarantové mouky. Hypothesa vycházela z předpokladu, že separaci bílkovin a škrobu bude vhodné provést ztekucením škrobu, přičemž po separaci kapalné fáze (ztekucený škrob) se získá tuháfáze chemicky založená převážně na bílkovinách. Za tímto účelem byly vybrány 3 komerční enzymové preparáty. Hydrolysa byla provedena za atmosférického tlaku. Bylo zjištěno, že za optimálních podmínek hydrolysy, tj. při dávkování mouka:voda = 1:20, dávceenzymu = 5 l.1000 kg-1 mouky a 4 h době hydrolysy je možné zhydrolysovat až 71% škrobu amarantové mouky. Ovšem za těchto podmínek dochází rovněž k hydrolyse bílkovin, a to přibližně 27% celkového obsahu bílkovin.
Czech name
Ztekucení škrobu amarantové mouky
Czech description
Cílem experimentů bylo posoudit možnost separace bílkovin a škrobu amarantové mouky. Hypothesa vycházela z předpokladu, že separaci bílkovin a škrobu bude vhodné provést ztekucením škrobu, přičemž po separaci kapalné fáze (ztekucený škrob) se získá tuháfáze chemicky založená převážně na bílkovinách. Za tímto účelem byly vybrány 3 komerční enzymové preparáty. Hydrolysa byla provedena za atmosférického tlaku. Bylo zjištěno, že za optimálních podmínek hydrolysy, tj. při dávkování mouka:voda = 1:20, dávceenzymu = 5 l.1000 kg-1 mouky a 4 h době hydrolysy je možné zhydrolysovat až 71% škrobu amarantové mouky. Ovšem za těchto podmínek dochází rovněž k hydrolyse bílkovin, a to přibližně 27% celkového obsahu bílkovin.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CI - Industrial chemistry and chemical engineering
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek APROCHEM 2006 (Chemické technologie, 2)
ISBN
80-02-01812-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
2187-2193
Publisher name
Sprint Servis Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—